FOTO VIDEO Samsung aduce în România televizoare 4K. Un român a cumpărat deja cel mai mare şi mai scump model

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Televizorul de 85 inci de la Samsung a fost prezentat astăzi. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul
Televizorul de 85 inci de la Samsung a fost prezentat astăzi. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

Samsung aduce în România noi televizoare Ultra HD. Rezoluţia de cinema, pe cel mai mare televizor Samsung, a fost deja cerută de un român, a dezvăluit pentru „Adevărul“ Victor Armăşelu, şeful diviziei audio-video al Samsung Electronics România. Pe lângă „monstrul“ de 85 inci, Samsung are şi două modele mai mici dotate în stil Smart TV.

Vârful de gamă al Samsung se numeşte, pe cifrele şi literele sale, 85S9, are o diagonală de peste doi metri, se remarcă atât prin calitatea imaginii, design-ul minimalist, cât şi prin sistemul de sunet performant, şi poate fi cumpărat pentru 155.000 de lei. Un bucureştean deja l-a cerut, reprezentantul Samsung nu i-a divulgat şi numele, dar a specificat că a beneficiat de toate serviciile Samsung.

„Un televizor de felul acesta nu presupune doar achiziţia şi transportul până acasă. Este un întreg complex de servicii. Înainte de cumpărare vine o echipă acasă la viitorul utilizator, face măsurători, vede în ce măsură se încadrează - se ţine cont şi de modul în care se poate conecta la Internet, dar şi de cum se va potrivi la nivel de design“, a explicat Armăşelu ce înseamnă să cumperi un astfel de televizor cu diagonală şi rezoluţie foarte mari.

„La final se face o simulare, potenţialul client vede simularea şi abia apoi se face livrarea. Orice posesor beneficiază de servicii 24/7 pentru orice întrebare ar avea“, a adăugat reprezentantul Samsung.

Noul televizor are o rezoluţie ce depăşeşte 8 milioane de pixeli, de patru ori mai mare decât cea existentă la televizoarele full HD, oferind claritate, culori bogate şi intense. Astfel, noua gamă oferă o rezoluţie de 3840 x 2160 sau de 4 ori rezoluţia Full HD. Pentru un ecran cu o diagonală de 85 de inci, aceasta înseamnă 52 de pixeli per inci.

samsung televizoare ultra hd

Chiar dacă are altă rezoluţie, mult mai mare decât ce există în prezent, un astfel de televizor Samsung poate reda la calitate ridicată şi vechile materiale în full HD. „Imaginile clasice, în rezoluţie full HD, sunt scalate automat de televizor. Calitatea, desigur, nu este aceeaşi ca a materialelor filmate deja în 4K Ultra HD, dar utilizatorul nu va percepe diferenţa“, a detaliat Armăşelu.

Modelul 85S9 are încorporată tehnologia Quadmatic picture engine - un procesor quad-core care permite transformarea imaginii într-un algoritm în patru paşi pentru îmbunătăţirea imaginii de la HD sau Full-HD până la UHD (Ultra High Definition). Trecerea se face printr-o serie de reglaje ale următoarelor funcţii: acurateţea imaginii, luminozitate, contrast, detaliu.

Acest algoritm detectează tipul de conţinut redat pentru a alege metoda de adaptare potrivită formatului respectiv - SD, HD sau full HD, intensifică detaliile prin procesare pe bucăţi a imaginilor, elimină zgomotele de compresie şi execută up-scalling la calitate foarte apropiată de rezoluţia 4K.

Prin tehnologia Ultra Clear Panel & Precision Black Pro, ecranul este divizat în 240 de zone în spatele cărora se află un LED care îşi reduce automat intensitatea, pentru a oferi un negru profund. În plus, prin tehnologia Micro Dimming Ultimate ecranul este împărţit în 1.152 de zone pe care se aplică setările de contrast, culoare şi ajustare a detaliilor, pentru o imagine cât mai intensă. Pe lângă toate acestea, 85S9 le oferă utilizatorilor şi o adevărată experienţă audio, cu ajutorul difuzoarele de 120 de waţi încorporate, şi asigură conectivitatea prin conectare HDMI, LaN, USB şi antena TV. 

samsung televizoare ultra hd foto razvan baltaretu/adevarul

Împreună cu UHD TV 85S9, Samsung a lansat pe piaţa locală şi modelele UHD din seria F9000, de 65 de inci şi 55 de inci, la preţurile recomandate de 7.000 de euro şi 5.000 de euro. Pe televizorul de mai sus a fost oferit şi un demo al jocului Dirt. Acesta a fost rulat de pe un PC cu Windows. Câteva secvenţe pot fi urmărite în acest videoclip de pe Instagram.

Samsung UHD TV este singurul model de pe piaţă care, prin Evolution Kit, va oferi actualizare pentru procesor şi memoria televizorului, pentru a asigura compatibilitatea cu viitoarele standarde UHD. Astfel, utilizatorii se vor putea bucura permanent de ultimele inovaţii. 

Mai mult, Evolution kit va face actualizarea de software, aducând cele mai noi servicii şi beneficii pentru un Smart TV. Noua gamă oferă control prin mişcări şi voce, alături de convergenţă cu celelalte device-uri Samsung prin AllShare.

Vrem să discutăm cu voi, „Adevărul Tech“ este şi pe Facebook 

Află mai multe despre produsele Samsung: 

Televizorul Smart pentru omul conectat: de ce aleg românii televizoare inteligente şi cum va arăta viitorul televiziunii

Samsung a „dopat“ Galaxy S4. Telefonul nu e în realitate la fel de bun ca în teste

FOTO VIDEO Samsung Galaxy S4 Zoom, oficial în România. Cât de bun e telefonul Samsung cu cea mai bună cameră foto

Monstrul sud-coreean a ajuns şi la noi. S-a lansat cel mai mare telefon din România

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite