Articol publicitar

Colectează deşeurile electrice şi electronice în mod responsabil şi uşor cu ajutorul aplicaţiei DEEECollect

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Durata de viaţă a echipamentelor electrice şi electronice este una relativ scurtă, din acest motiv, orice persoană s-a regăsit măcar o dată în situaţia de a se debarasa de astfel de deşeuri.

În acest scop, pentru a promova un comportament civilizat şi responsabil faţă de mediul înconjurător, Fundaţia Telekom Romania şi Patrula de Reciclare au lansat aplicaţia DEEECollect (deşeuri de echipamente electrice şi electronice) care facilitează procesul de colectare a deşeurilor. În categoria deşeurilor electrice şi electronice intră bateriile şi acumulatorii uzaţi, dar şi neoanele arse. 

Nu doar cetăţenii pot folosi aplicaţia gratuită DEEECollect, ci şi companiile şi instituţiile pot beneficia de serviciile de colectare şi reciclare, pe care aceasta le oferă.

image

Deşeurile aruncate la întâmplare sau păstrate prea mult timp devin toxice şi poluează natura, ameninţându-ne astfel sănătatea. Poţi să renunţi la ele într-un mod simplu, rapid şi gratuit, predându-le la reciclare prin aplicaţia DEEECollect.

Aplicaţia este realizată cu sprijinul Fundatiei Telekom Romania şi este disponibilă în Google Play Store pentru smartphone cu sistem de operare Android. Autentificarea se poate face prin intermediul Facebook, al adresei de email sau prin Google+. 

Cu ajutorul aplicaţiei DEEECollect poţi afla care este cel mai apropiat punct de colectare şi unde poţi depozita deşeuri electrice. De asemenea, există o hartă interactivă care îţi arată punctele de colectare în funcţie de locul în care te afli şi de tipul de deşeu pe care doreşti să îl predai.

În cazul deşeurilor electrice mari şi grele poţi chema serviciul local de colectare să le preia gratuit de acasă sau de la locul de muncă. 

image

În plus, DEEECollect îţi oferă posibilitatea de a semnala prezenţa deşeurilor electrice abandonate în orice alt loc decât punctele de colectare, oriunde te-ai afla în ţară.

De asemenea, trebuie să ştii că deşeurile electrice colectate prin intermediul aplicaţiei DEEECollect contribuie la performanţa echipelor şcolare locale, care participă la programul naţional de educaţie de mediu „Patrula de Reciclare”. Astfel, cu orice aparat electric sau electronic predat ajuţi copiii din comunitatea ta să câştige un premiu la noua ediţie a programului.

Obiectivul proiectului este ca fiecare dintre noi să înteleagă importanţa reciclării deşeurilor electrice ca singura modalitate legală de protecţie a mediul înconjurător şi de reducere a nivelului de poluare!

Descarcă aplicaţia de aici.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite