Cine este adolescentul de doar 14 ani care e cel mai tânăr angajat al lui Elon Musk la SpaceX

0
Publicat:

Kairan Quazi este inginer software la doar 14 ani și a reușit să treacă de interviu la una dintre cele mai mari companii din lume. El are în plan să se mute din Pleasanton, California, împreună cu mama sa, pentru a începe să lucreze la SpaceX în Redmond, Washington.

Cel mai tânăr angajat SpaceX FOTO LinkedIn
Cel mai tânăr angajat SpaceX FOTO LinkedIn

Adolescentul urmează să absolve în această lună Școala de Inginerie a Universității Santa Clara, înainte de a începe slujba ca inginer software la producătorul de comunicații prin satelit și de nave spațiale, relatează LA Times.

Tânărul a spus că munca la Starlink – echipa de internet prin satelit de la SpaceX – îi va permite să facă parte din ceva ce nu și-a imaginat vreodată. Aceasta reprezintă se recunoaștere pentru cineva care a realizat atât de multe la o vârstă fragedă.

După ce, la vârsta de 9 ani, în clasa a treia, a constatat că temele de la școală nu erau suficient de provocatoare, părinții săi l-au ajutat să se înscrie la un colegiu comunitar din California.

"Am simțit că învățam la nivelul la care trebuia să învăț", a declarat el pentru  sursa citată.

Câteva luni mai târziu, Quazi a obținut un stagiu ca bursier de cercetare în domeniul IA la Intel Labs, iar la vârsta de 11 ani s-a transferat la Universitatea Santa Clara pentru a studia știința și ingineria calculatoarelor.

A ajutat la proiectarea unei rețele de învățare statistică

În 2022 a petrecut patru luni ca stagiar în domeniul învățării automate la firma de informații cibernetice Blackbird.AI, potrivit profilului său de pe LinkedIn.

El a ajutat la proiectarea unei "rețele de învățare statistică pentru detectarea anomaliilor", pentru a semnala dacă conținutul de pe social media a fost manipulat, potrivit profilului său.

"Cred că există o mentalitate convențională conform căreia îmi lipsește copilăria, dar nu cred că este adevărat. Cred, din nou, că această mentalitate m-ar face să termin acum școala generală" - a declarat Quazi pentru ABC7 News.

Și se pare că și-a îndeplinit deja o ambiție, prin obținerea locului de muncă la Starlink.

  "Visul meu este să am o carieră în care să abordez probleme dificile și să realizez inovații radicale în slujba binelui comun", arată el în biografia sa de la profilul de pe rețeaua sa de socializare. 

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite