Elon Musk este din nou cel mai bogat om din lume. Ce avere are

0
Publicat:

Elon Musk și-a revendicat, săptămâna aceasta, poziția de cel mai bogat om din lume. Potrivit unui sondaj realizat de Bloomberg Billionaires, valoarea netă a averii directorului general al Tesla este de aproximativ 192 de miliarde de dolari, comparativ cu cea a directorului general al LVMH, Bernard Arnault, care este de 187 de miliarde de dolari, scrie CNN.

Elon Musk este cea mai bogată persoana din lume, Foto: Pixabay
Elon Musk este cea mai bogată persoana din lume, Foto: Pixabay

Cei doi centimiliardari, un termen folosit pentru a se referi la persoanele cu averi de peste 100 de miliarde de dolari, au fost luni la egalitate pentru primul loc. Totuși, averea lui Arnault s-a redus semnificativ după o scădere a acțiunilor LVMH miercuri, potrivit calculelor Bloomberg.

Arnault l-a depășit pe Musk în decembrie deoarece averea sa a crescut datorită unui boom al vânzărilor de produse de lux care a contribuit la creșterea prețului acțiunilor LVMH. LVMH, unul dintre cele mai mari conglomerate din lume, găzduiește mărci precum Louis Vuitton, Dior și Celine.

Între timp, Musk s-a bucurat de o ascensiune pe listele bogaților lumii în ultimii ani, întrucât averea sa este direct legată de cea a producătorului de automobile electrice Tesla. Cea mai mare avere a sa este reprezentată de acțiunile companiei, din care deține aproximativ 13%, potrivit Bloomberg.

În afară de Tesla, Musk este și CEO al SpaceX, firma de explorare spațială, și proprietarul rețelei de socializare Twitter. Acțiunile LVMH au crescut cu 19,7% în acest an, în timp ce cele ale Tesla au crescut cu 65,6% până în prezent.

Toto săptămâna aceasta, Elon Musk a fost acuzat de manipularea criptomonedei Dogecoin.

Într-un dosar depus miercuri seara la tribunalul federal din Manhattan, investitorii au spus că Musk a folosit postări de pe Twitter, influenceri online plătiți, apariția sa din 2021 la „Saturday Night Live” de la NBC și alte „cascadorii publicitare” pentru a tranzacționa profitabil pe cheltuiala lor prin mai multe portofele Dogecoin controlate de Musk sau de Tesla, scrie Reuters.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite