Elon Musk, acuzat de manipularea criptomonedei Dogecoin

0
Publicat:

Elon Musk este acuzat de tranzacționare privilegiată într-o acțiune colectivă propusă de investitori care îl acuză pe CEO-ul Tesla de manipulare a criptomonedei Dogecoin, costându-i miliarde de dolari.

Elon Musk râzând cu gura până la urechi în timp ce vorbește la microfon
Elon Musk, CEO Tesla

Într-un dosar depus miercuri seara la tribunalul federal din Manhattan, investitorii au spus că Musk a folosit postări de pe Twitter, influenți online plătiți, apariția sa din 2021 la „Saturday Night Live” de la NBC și alte „cascadorii publicitare” pentru a tranzacționa profitabil pe cheltuiala lor prin mai multe portofele Dogecoin controlate de Musk sau de Tesla, scrie Reuters.

Investitorii au spus că aceasta a inclus și atunci când Musk a vândut aproximativ 124 de milioane de dolari Dogecoin în aprilie, după ce a înlocuit logo-ul păsării albastre de pe Twitter cu logo-ul câinelui Dogecoin Shiba Inu, ceea ce a dus la o creștere cu 30% a prețului Dogecoin.

Un curs intenționat de lătrat de carnaval, manipulare a pieței și comerțul privilegiat” i-a permis lui Musk să fraudeze investitorii, să se promoveze pe sine și pe companiile sale, se arată în dosar.

Musk a cumpărat Twitter în octombrie anul trecut. De asemenea, conduce SpaceX, un producător de rachete și nave spațiale, precum și Tesla, care produce mașini electrice.

Alex Spiro, avocatul Musk și Tesla, a refuzat să comenteze joi. Avocatul investitorilor nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Investitorii l-au acuzat pe Musk, a doua cea mai bogată persoană din lume, potrivit revistei Forbes, că a crescut în mod deliberat prețul Dogecoin cu peste 36.000% în doi ani și apoi l-a lăsat să se prăbușească.

Ei și-au inclus ultimele acuzații într-o a treia plângere modificată propusă, într-un proces care a început în iunie anul trecut.

Musk și Tesla au cerut în martie respingerea celei de-a doua plângeri modificate, numind-o o „operă fantezistă de ficțiune”, iar pe 26 mai au declarat că un alt amendament este nejustificat.

Într-un ordin de miercuri, judecătorul de district american Alvin Hellerstein a spus că va accepta „probabil” a treia plângere modificată, spunând că inculpații nu ar fi probabil prejudiciați.

De asemenea, Hellerstein a dat curs cererii investitorilor de a demite fundația nonprofit Dogecoin ca pârât. Avocatul său Seth Levine a numit concedierea „rezultatul potrivit”.

Cazul este Johnson și colab. v. Musk și colab., Tribunalul Districtual al SUA, Districtul de Sud din New York, nr. 22-05037.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite