CES 2013: „Curba“ din sufragerie vine de la Samsung sau LG. Sud-coreenii vor să redeseneze televizoarele OLED de mâine

0
0
Televizorul curbat de la LG vine şi cu tehnologia 3D. FOTO The Verge
Televizorul curbat de la LG vine şi cu tehnologia 3D. FOTO The Verge

Televizoarele sunt în centrul atenţiei la târgul de tehnologiei din Las Vegas, iar asiaticii sunt cei care fac legea. Samsung şi LG sunt doi producători care au reuşit să depăşească aşteptările şi să prezinte un design nou şi surprinzător.

Sud-coreenii de la Samsung şi LG au prezentat laLG a făcut câţiva paşi înaintea Samsung şi şi-a dotat produsul cu 3D şi patru tipuri de pixeli, după cum notează „Engadget“.

image

Al patrulea pixel este alb şi ar trebui să afişeze culori mai luminoase. Dispunerea este de tip WRGB (white, red, green, blue), în timp ce Samsung foloseşte tipul RGB. Deocamdată, cele două modele sunt mai mult prototipuri decât televizoare de raft, iar preţul va fi, fără îndoială, la o cotă de câteva mii de dolari. Primul televizor OLED de la LG a ajuns la cumpărare cu preţul de 10.000 de dolari, astfel că unul curbat şi 3D nu va fi mai puţin.

Samsung, pe de altă parte, nu este la prima încercare cu ecranele curbate. Smartphone-urile Nexus S şi Galaxy Nexus produse pentru Google sunt două exemple. Acum, în loc de 4 inci şi de 4,65 inci, sud-coreenii au ales să încerce direct să „îndoaie“ un televizor de 55 de inci şi, potrivit celor care au testat deja produsul, ideea nu este deloc rea, unghiul de vizualizare fiind bun şi efectul 3D mai natural.

Ambele companii se bat pe titlul de „primul televizor OLED curbat“, dar deşi la CES 2013 au sosit în acelaşi timp, va conta cine livrează primul pe piaţă. Este aceasta noua dimensiune a televizorului din sufragerie? Cu siguranţă nu este de neglijat, dar la actualele costuri - şi poate pentru următorul an - este o dimensiune cam expansivă. 

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite