Cealaltă faţă a lumii: Bulgaria trăieşte visul american şi România domină Internetul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Business Insider publică o hartă amuzantă a lumii: la ce e bună fiecare ţară. Spre exemplu, România are o viteză mare de conectare la Internet, în timp ce Canada e recunoscută pentru siropul de arţar şi impactul cu asteroizi. Argentina ce ai spune că ştie să facă? Poţi afla din această hartă amuzantă a lumii ajunsă viral pe Internet.

Business Insider publică o hartă amuzantă a lumii: la ce e bună fiecare ţară. Harta le-a fost furnizată de către DogHouseDiaries şi creatorii s-au folosit de tot felul de surse pentru a vedea la ce excelează unele ţări. Desigur, există şi concurenţă, astfel că au trebuit să aplice şi un sistem de măsură pentru a asigura o diferenţiere. Astfel s-a ajuns ca România să aibă rost de laudă doar cu viteza mare de conectare la Internet.

Totuşi, România stă mai bine decât, spre exemplu, Myanmar care se pricepe doar la vorbirea corectă a limbii birmaneză. Brazilia e recunoscută pentru cafea şi jocul bun de fotbal, pe când Argentina este recunoscută pentru exportul de fotbalişti. Şi visul american este trăit în Bulgaria.

Germania aproape că a câştigat Cupa Mondială la fotbal şi Irak nu e o ţară bună în care să te regăseşti, dacă eşti jurnalist. În Japonia te poţi bucura de roboţi, au din plin şi în Marea Britanie predomină mişcările fasciste.

În Chad, o ţară care are aceleaşi culori pe drapel ca România, cetăţenii nu irosesc energia electrică. Când vine vorba de Cehia, consumul de bere este trăsătura definitorie, iar în Danemarca educaţia bună face legea. Egipt, un fel de Brazilia, este recunoscută pentru performanţele înregistrate la Cupa Africii pe naţiuni. Brazilia poate că produce cafeaua, dar europenii din Finlanda sunt recunoscuţi pentru consumul ei.

Click pe poză pentru a o vedea la dimensiune completă.

image

Grecia o fi în criză, dar şi-a păstrat renumele de producător de ulei de măsline, iar în India poţi obţine filme la preţuri foarte mici. Bollywood nu stă pe loc, asta e clar. Revenind în Europa, Italia se descurcă foarte bine în competiţiile de fotbal ale continentului, iar Liechtenstein are profesori foarte buni. În Luxemburg, unul dintre cele mai avute state europene, trebuie să ştii că generozitatea este la cote ridicate.

Oamenii din Hong Kong sunt inteligenţi, semn că influenţa britanică le-a folosit în crearea altui renume decât cel al Chinei, ţară recunoscută pentru emisiile de dioxid de carbon şi energie regenerabilă. În Columbia doar plouă, atât a reuşit această ţară să pună pe hartă. În Nepal, cetăţenii reuşesc să nu se ucidă între ei.

Noua Zeelandă, ţara care intră prima în noul an, este recunoscută pentru oi şi rugby. Şi, acum, cu ultimele trei: în Yemen este cea mai mare prăpastie în ceea ce priveşte inegalitatea între sexe, Zambia se poate lăuda cu girafele, iar în Zimbabwe sunt cele mai bune rate la bancă.

Lista completă este disponibilă la Business Insider.

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite