Apple revizuiește gama Mac și prețurile cu ajutorul unor noi cipuri. Cât vor costa dispozitivele

0
Publicat:

Apple a prezentat luni noile computere MacBook Pro și iMac și trei noi cipuri care să le alimenteze, compania precizând că a reproiectat unitățile de procesare grafică (GPU), o parte esențială a cipului în care Nvidia domină piața.

Laptop MacBook din gama Apple
Apple revizuiește gama Mac și prețurile cu ajutorul unei noi cipuri

Noile computere și cipurile M3, M3 Pro și M3 Max au fost prezentate în cadrul unui eveniment online puternic orientat către utilizatorii profesioniști, potrivit EuroNews.

În Statele Unite, laptopul MacBook Pro de 14 inchi va începe de la 1.499 de euro, iar versiunea de 16 inchi începe de la aproximativ 2.350 de euro. Noul desktop iMac cu familia de cipuri M3 pornește de la 1.200 de euro. Unele vor fi disponibile săptămâna viitoare, în timp ce altele vor fi livrate abia mai târziu în noiembrie.

Apple a înregistrat o revigorare a afacerii sale cu Mac, dublându-și aproximativ cota de piață la aproape 11% din 2020, când s-a despărțit de Intel și a început să folosească propriile cipuri concepute la comandă ca creier al mașinilor, potrivit datelor preliminare ale IDC.

Ca parte a concentrării asupra utilizatorilor de afaceri, luni, a prezentat o nouă funcție securizată de partajare a ecranului care le-ar permite acestora să se conecteze la mașinile lor de la distanță.

Cipurile personalizate ale companiei, care utilizează tehnologia de proiectare de la Arm Holdings, au conferit Mac-urilor sale o durată de viață mai bună a bateriei și, pentru anumite sarcini, performanțe mai bune decât mașinile care utilizează sistemul de operare Windows de la Microsoft.

Spre deosebire de alți producători de laptopuri care ar putea combina o unitate centrală de procesare (CPU) de la Intel cu un GPU de la Nvidia, Apple a combinat ambele părți în cipurile sale Apple silicon, ceea ce, potrivit companiei, îi oferă performanțe mai bune decât ale rivalilor săi.

Zdruncinarea pieței de către Apple a stimulat Qualcomm să își dubleze eforturile pentru a realiza cipuri bazate pe Arm pentru Windows, anunțând săptămâna trecută că intenționează să lanseze un cip care este atât mai rapid, cât și mai eficient din punct de vedere energetic decât unele oferte Apple. Reuters a raportat săptămâna trecută că Nvidia intenționează, de asemenea, să intre pe piața PC-urilor încă din 2025.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite