Primul pacient uman al companiei Neuralink folosește mouse-ul cu puterea gândului

0
Publicat:

Primul pacient uman căruia i-a fost implantat un cip cerebral dezvoltat de compania Neuralink pare să aibă parte de o revenire completă și este capabil să controleze un mouse cu ajutorul gândurilor sale, a declarat luni fondatorul acestui start-up american, Elon Musk, informează Reuters, scrie Agerpres.

Cip în creierul uman FOTO: Shutterstock
Cip în creierul uman FOTO: Shutterstock

„Progresul este bun, iar pacientul pare să se fi recuperat complet, fără efecte negative de care să avem cunoştinţă. Pacientul este capabil să deplaseze un mouse pe tot ecranul doar cu ajutorul gândurilor”, a declarat Elon Musk la un eveniment organizat de Spaces pe reţeaua de socializare X.

Potrivit lui Elon Musk, compania Neuralink încearcă acum să obțină cât mai multe clickuri din partea pacientului.

Reprezentanții companiei americane au implantat cu succes un cip în creierul primului său pacient uman luna trecută, după ce a primit aprobarea pentru studio pe oameni în septembrie 2023.

Studiul folosește un robot pentru a plasa chirurgical un implant de interfață creier-computer într-o regiune a creierului care controlează intenția de mișcare, a precizat Neuralink, adăugând că obiectivul inițial era acela de a permite oamenilor să controleze un cursor sau o tastatură de calculator cu ajutorul gândurilor lor.

Elon Musk are ambiții majore pentru Neuralink, adăugând că această companie ar ajuta la inserțiile chirurgicale rapide ale dispozitivelor sale cu cipuri pentru tratarea unor afecțiuni precum obezitatea, autismul, depresia și schizofrenia.

Neuralink este o companie evaluată la aproximativ 5 miliarde de dolari, s-a confruntat în repetate rânduri cu solicitări de evaluare și control în privința protocoalelor sale de siguranță.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite