Polaris Dawn. Un miliardar pune la cale prima ieșire spațială privată. Riscurile majore ale misiunii

0
Publicat:

Miliardarul Jared Isaacman, care a finanțat o misiune pe orbită în jurul Pământului în 2021, a inițiat acum o nouă misiune privată și mai riscantă, numită Polaris Dawn.

Membrii echipajului Polaris Dawn FOTO: polarisprogram.com
Membrii echipajului Polaris Dawn FOTO: polarisprogram.com

După ce în misiunea anterioară, Inspiration4, a demonstrat că oameni din diverse medii pot antrena și executa o misiune spațială, Isaacman și echipa sa se pregătesc pentru o expediție experimentală mai complexă, potrivit CNN.

Misiunea Polaris Dawn va începe pe 26 august și implică o călătorie de cinci zile în care echipa va atinge altitudini mai mari decât orice altă misiune umană din programul Apollo al NASA, inclusiv trecerea printr-o bandă de radiații. De asemenea, echipa va deschide hatch-ul capsulei SpaceX Crew Dragon și va experimenta vidul spațial pentru prima dată de către astronauți non-guvernamentali.

Isaacman, care este și fondatorul companiei Shift4 și pilot de avioane, își propune să avanseze tehnologia spațială și să contribuie la dezvoltarea de echipamente noi, expunându-se personal riscurilor acestei misiuni. Polaris Dawn este prima dintr-o serie de trei misiuni de testare și dezvoltare sub Programul Polaris, având ca scop validarea tehnologiilor necesare pentru viitoarele explorări spațiale.

Misiunea va include un proces de „pre-breathing” de aproximativ 45 de ore pentru a pregăti echipa pentru spațiu și va implica riscuri semnificative, inclusiv expunerea la radiații și toxine. Deși echipa este bine pregătită, fiecare misiune de acest tip vine cu riscuri considerabile și provocări tehnice.

Jared Isaacman este CEO al Shift4 (NYSE: FOUR), lider în soluții integrate de procesare a plăților. Este un pilot și astronaut desăvârșit, cu peste 7.000 de ore de zbor de experiență în aviație, inclusiv evaluări în mai multe avioane experimentale și ex-militare.  El a fost comandantul Inspiration4, prima misiune civilă din lume în spațiu, care a ajutat la strângerea de peste 240 de milioane de dolari pentru Spitalul de Cercetare pentru Copii St. Jude® pentru a ajuta la eradicarea cancerului infantil.

Jared deține, de asemenea, mai multe recorduri mondiale, inclusiv două zboruri de viteză în jurul lumii în 2008 și 2009. A zburat în peste 100 de spectacole aeriene ca parte a echipei Black Diamond Jet, dedicând fiecare spectacol unor cauze caritabile. În 2011, Isaacman a co-fondat ceea ce avea să devină cea mai mare forță aeriană privată din lume, Draken International, pentru a pregăti piloți pentru Forțele Armate ale Statelor Unite.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite