Oamenii au încredere în inteligența artificială și îi cer sfaturi de relații, carieră sau chiar diagnostice medicale

0
Publicat:

Un sondaj realizat pe mai multe continente a scos la iveală faptul că oamenii au încredere în conţinuturi create de către inteligenţa artificială (AI).

Inteligenta artificiala FOTO Shutterstock
Inteligenta artificiala FOTO Shutterstock

Sondajul a fost realizat de Capgemini Research Institute pe 10.000 de persoane din mai multe părţi ale lumii – Statele Unite, Europa şi unele ţări din Asia, conform Spot Media.

Inteligenţa artificială (AI) devine tot mai indispensabilă navigatorilor pe Internet. O majoritate a utilizatorilor AI (51%) sunt la curent cu noutăţile şi tendinţele cu privire la această tehnologie.

Cei mai mulţumiţi dintre utilizatorii AI sunt cei care folosesc chatbot, jocuri şi servicii de căutare. Servicii AI sunt folosite, de asemenea, în activitatea personală, de exemplu în gestiunea financiară (53%) sau în diagnostice medicale (67%).

Două treimi din eşantion se declară pregătite să ceară sfatul AI în privinţa relaţiilor, planurilor de viaţă sau carierei.

Aproximativ 67% dintre cei intervievaţi consideră că AI are o capacitate de a propune recomandări personalizate în modă şi decoraţiuni interioare.

ȘtiințăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite