O consecinţă ciudată a încălzirii globale: cadavrele soldaţilor din Primul Război Mondial ies la suprafaţă în Alpii italieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Încălzirea globală duce la topirea gheţarilor din Alpii italieni FOTO picsfab.com
Încălzirea globală duce la topirea gheţarilor din Alpii italieni FOTO picsfab.com

Încălzirea globală provoacă topirea gheţarilor, însă nu numai Antarctica este afectată de acest fenomen. Gradele în plus dezgroabă bucăţi de istorie ce până acum au stat captive în gheţarii din munţii Italiei.

Trupurile soldaţilor care şi-au pierdut viaţa în timpul Primului Război Mondial ies la iveală printre bucăţile de gheaţă din satul alpin Peio. Cum au ajuns ei acolo?

Bărbaţii au fost victime ale Războiului Alb, un moment mai puţin cunoscut al Primului Război Mondial. În mai 1915, Italia a decis să intre în luptă alături de Aliaţi. Astfel, s-a deschis un front de luptă lângă frontiera nordică a ţării, unde s-au purtat bătălii împotriva Imperiului Austriac.

Sus, în munţi, la peste 2000 de metri altitudine, forţele italiene – denumite Alpini – au luptat cu forţele austriece – Kaiserschützen. Soldaţii erau dotaţi cu arme speciale şi avea o infrastructură specială – tranşeele erau săpate în gheaţă şi se deplasau cu ajutorul unui sistem de cabluri.

image

Încălzirea globală s-a intensificat în ultimele decenii. La început, au ieşit la iveală obiecte personale sau jurnale ale soldaţilor, iar acum încep să apară şi trupurile lor. Frigul le-a conservat cadavrele, transformându-i în mumii de gheaţă.

În fotografia de mai jos se pot observa craniile a trei soldaţi austrieci. Trupurile au fost recuperate şi îngropate în cimitirul din Peio.

Arheologii continuă să exploreze frontul de luptă alpin, descoperind constant peşteri şi diverse artefacte – de la arme, la motoare. 

Haide să discutăm pe Facebook la „Tech Adevărul“  

image
image
Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite