Protest pe uliţele satului în care femeile refuză să se mărite cu bărbaţii din partea locului: motivul pentru care nu vor să devină nevestele consătenilor VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi bărbaţi necăsătoriţi din satul Uzumlu, din Turcia, au ieşit pe uliţe să-şi strige nemulţumirea, scoşi din sărite de pretenţiile femeilor din comunitate.

Femeile din satul Uzumlu, situat într-o regiune destul de izolată din Turcia, i-au adus pe bărbaţii necăsătoriţi din localitate la capătul răbdării. Aceştia au organizat un protest pentru ca toată lumea să ştie că cererile lor în căsătorie sunt refuzate fără drept de apel şi că orice încercare de a pune bazele unei vieţi în doi sunt sortite eşecului din cauza pretenţiilor consătencelor. 

Mai exact, bărbaţii sunt nemulţumiţi că femeile din sat nu vor să se căsătorească sub nicio formă cu ei pentru că asta ar însemna să rămână ţintuite în sat pentru totdeauna, fără altă perspectivă în afară de munca pământului moştenit de soţii lor. 

În schimb, bărbaţii din sat cred că un astfel de motiv este ridicol şi sunt îngrijoraţi pentru că ultima nuntă a avut loc în sat cu 9 ani în urmă. De atunci şi până în prezent, numărul locuitorilor din sat a scăzut de la 400 la 233. 

Primarul Mustafa Bashbilan a explicat în presa locală că multe femei din partea locului au preferat să se mute din sat în oraşe mari, ca Istanbul şi Ankara, în timp ce bărbaţii au rămas să aibă grijă de fermele pe care le-au moştenit. La protest au participat 25 de bărbaţi cu vârste cuprinse între 25 şi 45 de ani, aceştia solicitând ca femeile din sat să fie rezonabile. Una dintre pancarte prezenta chiar şi un mesaj în care i se cerea ajutorul preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite