Petrecerile suprarealiste ale Mariei-Hélène de Rothschild: aderarea la societatea secretă Illuminati la care participau Salvador Dali şi Audrey Hepburn

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petrecerile private ale Mariei-Hélène de Rothschild, membră a uneia dintre cele mai puternice dinastii europene, obişnuiau să nască de fiecare dată controverse. Fotografiile unui bal suprarealist organizat de aceasta în 1972, în stilul societăţii secrete Illuminati, despre care se zice că dirijează chiar şi astăzi lumea, au ieşit recent la iveală.

Pe 12 decembrie 1972, Mariei-Hélène de Rothschild, membră a dinastiei europene de origine iudaico-germană Rothschild, una din cele mai puternice elite din lume începând cu secolul al XVIII-lea, a organizat un bal suprarealist într-unul din palatele înstăritei sale familii, Château de Ferrières, din Franţa.

Petrecerile femeii, despre care se spune că făcea parte din controversata societate secretă Illuminati, erau exclusiviste şi abundau în detalii bizare. La balul organizat în reşedinţa franţuzească, petrecăreţilor, care se învârteau, de asemenea, în cercuri înalte, li s-a impus un cod vestimentar avangardist: „costume negre, rochii lungi şi pălării suprarealiste”. Dovadă că evenimentul nu era pentru oricine, invitaţiile de intrare erau scrise invers şi puteau fi citite doar în oglindă, scrie publicaţia online „Hang the bankers”. Inversiunea este, potrivit teoreticienilor conspiraţionişti, un element comun în practicile satanice.

La astfel de chermeze participau persoane importante din sfera politică sau din domeniul afacerilor care îşi doreau să intre în societatea Illuminati, despre care scriitori moderni precum Mark Dice sau David Icke spun că a supravieţuit până în zilele noastre. Potrivit mai multor teorii ale conspiraţiei, evenimentele importante din lume sunt controlate şi manipulate de această societate secretă de origine bavareză. Despre o mulţime de oameni de seamă se crede că au făcut sau că fac parte din organizaţia Illuminati, printre care Winston Churchill, Familia Rothschild, David Rockefeller, familia Bush şi Barack Obama.

Evenimentele organizate în acest scop erau desfăşurate în mare secret, motiv pentru care abia la mai bine de 40 de ani de la balul lui Marie-Hélène de Rothschild fotografiile incredibile au început să împânzească internetul.

În imagini, gazda petrecerii apare purtând un cap uriaş cu coarne, ai cărui ochi lăcrimează diamante autentice. Doi dintre invitaţi zâmbesc în faţa unui manechin-cadavru, în timp ce alţii apar machiaţi sau costumaţi, purtând măşti demonice şi bizare, cu coarne. Decoraţiunile sunt de-a dreptul înspăimântătoare: capete găurite ale unor bebeluşi de jucărie zac aruncate pe mese, printre lumânări aprinse, iar o pereche de ţestoase se urcă una peste cealaltă, pe ceea ce pare o grămadă de pământ.

Printre invitaţi s-au numărat şi faimosul pictor spaniol Salvador Dali, fotografiat în compania unei femei care poartă pe cap un spectaculos acoperământ din flori, dar şi legendara actriţă Audrey Hepburn, o prietenă apropiată a Mariei-Hélène.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite