Perna inteligentă Nora, soluţia pentru persoanele care sforăie: cum funcţionează perna-minune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pernuţa gândită de americani este menită să se umfle şi să se dezumfle ciclic, astfel încât să mişte capul celui care doarme, eliberând căile respiratorii. FOTO Daily Mail
Pernuţa gândită de americani este menită să se umfle şi să se dezumfle ciclic, astfel încât să mişte capul celui care doarme, eliberând căile respiratorii. FOTO Daily Mail

Sforăitul poate afecta inclusiv relaţia de cuplu, dincolo de problemele de sănătate pe care le poate ascunde. O firmă americană a dezvoltat însă un concept pentru producerea unei perne inteligente, aceasta urmând să le facă somnul mai lin celor care sforăie, dar şi partenerilor de viaţă care nu pot închide ochii din cauza zgomotului enervant.

Firma americană Smart Nora Inc, din San Francisco, a lansat o campanie de strângere de fonduri pe platforma Kickstarter, în dorinţa de a produce perna inteligentă, botezată Nora, la preţul de 299 de dolari.

Aceasta este formată dintr-un gadget de numai 8 centimetri, care se aşază pe noptieră sau în apropierea pernei pe care doarme persoana care sforăie, şi dintr-o pernă de dimensiuni reduse, care se poate umfla.

Gadgetul include un microfon care captează sunetele caracteristice sforăitului, dar şi o aplicaţie pentru smartphone. Apoi, semnalele captate de microfon sunt transmise wireless către pernuţa care începe să se umfle. 

Inventatorii pernei Nora s-au bazat pe faptul că sforăitul apare, de regulă, atunci când muşchii gâtului sunt prea relaxaţi şi încep să vibreze, în timp ce persoana în cauză inspiră şi expiră. Pernuţa gândită de americani este menită să se umfle şi să se dezumfle ciclic, astfel încât să mişte capul celui care doarme, eliberând căile respiratorii.

perna

Co-fondatorul firmei Smart Nora Inc, Behrouz Hariri, a povestit pentru Daily Mail că ideea pernei inteligente a fost inspirată de tatăl său, care este inventator şi inginer, şi sforăie înfiorător. „Nora captează sunetele incipiente ale sforăitului, astfel că pernuţa începe să se umfle deja până sunetele devin atât de puternice încât să-l deranjeze pe cel care dorme alături“, a precizat acesta.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite