Pachetul magic cu iluzii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magicianul Andrei Gîrjob, în redacţia ziarului „Adevărul”
Magicianul Andrei Gîrjob, în redacţia ziarului „Adevărul”

Dacă există vreo meserie ai cărei practicieni îşi doresc să fie priviţi cu uimire şi neîncredere, este meseria lui Andrei Gîrjob.

A luat microbul acum vreo 10 ani, când un prieten i-a arătat un truc cu cărţi de joc. „Când am pus mâna pe acea carte şi am văzut că s-a schimbat la mine sub mână...". E un sentiment de nedescris, spune Andrei Gîrjob, acum în vârstă de 24 de ani. Microbul i-a rămas în sânge, iar astăzi Andrei e magician. Sau, cum ar spune unii, iluzionist.

Cea mai frumoasă parte a meseriei, spune el, este să vezi reacţiile audienţei. „Prefer close-up magic şi în special cărţile de joc", adaugă Andrei.

Close-up magic, explică el, se bazează pe faptul că spectatorul este lângă magician. Spre deosebire de iluzionismul practicat pe scenă, dispare bariera dintre public şi maestru. „La close-up magic spectatorii au şansa să fie lângă magician, să atingă cărţile; ei aleg cărţile. Participă mai mult, e mai multă interacţiune".

De 10 ani, Andrei Gîrjob exersează zilnic, ca să devină din ce în ce mai bun. „Trebuie să citeşti mult şi să exersezi, în principiu", spune el. În magie nu contează neapărat ce apare nou, explică Andrei, ci să faci cât se poate de bine trucurile pe care le ai în portofoliu la un moment dat.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite