Mihaela Bilic: „Nu ne îngrăşăm de la mâncare, ci de la ronţăieli. Pauza între mese ar trebui să fie de cinci ore”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihaela Bilic. FOTO Arhiva personală
Mihaela Bilic. FOTO Arhiva personală

Mâncăm de trei ori pe zi, de multe ori mâncare sănătoasă. Avem, probabil şi două gustări, probabil fructe sau, probabil ceva de ”ronţăit”. Chiar dacă ni se pare că ne ţinem de un plan alimentar, rezultatele întârzie să apară. Astfel că ne îngrăşăm, în loc să slăbim. Medicul nutriţionist Mihaela Bilic spune că, de fapt, nu ne îngrăşăm din mâncare ci din ”ronţăieli”.

Pe contul său de Instagram, Mihaela Bilic arată că, ”până în anii ‘70 nu existau alimente ambalate şi nicio posibilitate să găseşti ceva de ronţăit la colţ de stradă. Până acum 50 de ani nu mânca nimeni în maşină, pe stradă sau în canapea… majoritatea preparatelor nu puteau fi consumate decât stând la masă şi folosind tacâmuri”.

Nu ne îngrăşăm din mâncare ci de la ronţăieli

”Se mâncau sandvişuri doar când mergeai la picnic sau plecai într-o călătorie şi aveai un drum lung de făcut”, scrie Mihaela Bilic pe Instagram.

Cercetătorii de la Harvard Institute of Economic Research au publicat un studiu cu titlul “De ce sunt americanii obezi?” Răspunsul a fost: obiceiul de a mânca între mese, adică snacking-ul! A fost analizat comparativ consumul zilnic de alimente între anii 1976 şi 1996 şi s-a observat o creştere a aportului de calorii înafara meselor de 240%.

”Cu alte cuvinte este suficient să eliminăm din alimentaţia zilnică tot ce este ambalat şi uşor de ronţăit şi să ne concentrăm pe mâncarea clasică, consumată la cele 3 mese principale. Surpriza este că şi slăbim, un pachet de chips-uri sau biscuiţi au calorii cât o ciorbă şi o tocăniţă la un loc”, a explicat Bilic.

Citeşte continuarea pe click.ro

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite