Un sfat neaşteptat: „Nu vă spălaţi blugii!”

0
0
Directorul executiv al companiei, în dreapta, într-una din fabricile brandului
Directorul executiv al companiei, în dreapta, într-una din fabricile brandului

Chip Bergh, CEO Levi Strauss, a mărturisit că nu şi-a mai spălat perechea favorită de blugi de mai bine de un an. Mai multe celebrităţi au recunoscut, de-a lungul timpului, că niciodată nu făcut cunoştinţă blugilor cu maşina de spălat.

Directorul executiv al companiei şi-a făcut apariţia la o conferinţă Brainstorm Green, din California, purtând o pereche de blugi care „nu au văzut încă interiorul maşinii de spălat”. 

„Ştiu că sună dezgustător. Ştiu. Dar încă nu m-am îmbolnăvit de nimic”, a glumit acesta. Întrebat de câte ori ar trebui să fie spălaţi blugii, Bergh a spus că nu foarte des. A explicat că adevăraţii „denim aficionados” nu-şi supun niciodată blugii tratamentului cu apă şi săpun. 

În loc de a fi introduşi în maşina de spălat, acesta a recomandat folosirea unui burete pentru zonele pătate sau chiar o periuţă pentru petele mai dificile. Andy Sewer, editorul revistei „Fortune”, a părut de-a dreptul dezgustat la auzul mărturisirilor lui Bergh, deşi a recunoscut că blugii „aratău chiar foarte bine”. 

Etichetele care însoţesc perechile de blugi Levi Strauss îndeamnă clienţii să spele produsul cât mai rar şi doar cu apă rece. 

Pe cât de neobişnuit pare acest obicei, cel puţin la case mari, şi designerul Tommy Hilfiger a dezvăluit anul trecut că nu-şi spală niciodată blugii, favoriţii săi fiind cei de la Levi Strauss.

„Nu-mi spăl niciodată blugii Levi's. Se deteriorează în timp şi îi ador aşa”, mărturisea acesta motivul. Şi jurnalistul Anderson Cooper a recunoscut că poartă aceeaşi pereche de blugi zilnic, pe care o spală, în medie, de patru ori pe an. Acesta a recunoscut că mai există o metodă neconvenţională prin care îi curăţă: îi poartă în duş. 

Levi Strauss a sărbătorit 141 de ani de când a lansat modelul 501. Compania, cu sediul principal în California, şi-a propus să creeze produse rezistente, care să aibă nevoje de cât mai puţin spălări, pentru a promova promova durabilitatea lor. 

Să-i speli sau să nu-i speli? Teoria curăţării blugilor în congelator. 

În 2011, Levi's a introdus un model denim prespălat, pe a cărui etichetă scria că este recomandat congelatorul în loc de maşină de spălat. Congelarea acestora nu înlătură praful sau murdăria, cu atât mai puţin petele, dar omoară microbii care cauzează mirosurile neplăcute. 

Levi's sfătuielte clienţii să sigileze blugii într-o pungă şi să-i ţină la congelator pentru 24 de ore. 

Potrivit unui studiu recent, purtarea unei perechi de blugi pentru 15 luni, timp în care aceştia nu au fost spălaţi, nu prezintă niciun risc pentru sănătate. 

Josh Le (20 de ani) a cumpărat o pereche de blugi Nudie Jeans, în 2009, şi i-a purtat aproape în fiecare zi, dormind chiar cu ei pentru o lună. În acest timp, a vărsat mâncare şi băutură pe blugi, pe care i-a curăţat doar cu un şerveţel uscat. Alături de profesorul său, Rachel McQueen, acesta a testat nivelul bacteriilor la 15 luni după ce şi-a cumpărat blugii. Nivelul era în cotele obişnuite. Blugii au fost spălaţi după acest test şi purtaţi alte 13 zile încontinuu. Nivelul bacteriilor a fost aproape identic.

Sfatul neaşteptat şi controversat pentru cei care poartă jeanşi: Nu îi spălaţi!

Citeşte şi:

Blugii cu efect de Photoshop

 

Moda străzii: Retro şi denim pe străzile Bucureştiului

 

Parada imprimeurilor

 

Magazin


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri