Un restaurant a adus un preot fals care să afle „păcatele“ angajaților. Ce despăgubiri uriașe trebuie să plătească acum

0
Publicat:

Un restaurant din California a fost obligat să plătească salarii și daune angajaților în valoare de 140.000 de dolari, după ce a adus un preot fals pentru a obține mărturisiri ale personalului. Este „cel mai nerușinat” act de corupție comis împotriva personalului, au spus anchetatorii cazului.

Angajații unui restaurant, spovedanie la un preot fals FOTO Adevărul
Angajații unui restaurant, spovedanie la un preot fals FOTO Adevărul

Conform Departamentului Muncii din SUA, un angajat a povestit că proprietarul companiei Che Garibaldi, care operează două restaurante Taqueria Garibaldi din nordul Californiei, a angajat un preot fals pentru a obține mărturisiri de la angajați în timpul programului, relatează CNN.

Astfel, aceștia au fost întrebați dacă au întârziat la serviciu, dacă au furat bani de la restaurant sau au avut „rele intenții” față de angajator.

Sub jurământ, un angajat al Taqueria Garibaldi a explicat cum restaurantul i-a pus la dispoziție un presupus preot căruia să-i mărturisească „păcatele” la locul de muncă”, a spus avocatul pentru dreptul muncii Marc Pilotin.

Dioceza Catolică din Sacramento a confirmat că nu a găsit „nicio dovadă a vreunei legături” între preot și dioceza lor. „Deși nu știm cine este persoana în cauză, suntem siguri că nu a fost preot al Eparhiei din Sacramento”, a declarat un purtător de cuvânt al eparhiei pentru Agenția Catolică de Știri.

Orele suplimentare nu erau plătite, bacșișul ajungea la manageri

Garibaldi și alți trei proprietari și operatori de restaurante au fost obligați să plătească 140.000 de dolari pentru 35 de angajați. De asemenea, restaurantul va trebui să plătească daune civile de 5.000 de dolari. Taqueria Garibaldi nu a răspuns solicitării CNN de a comenta situația.

Anchetatorii au descoperit, de asemenea, că restaurantul nu le plătea angajaților orelor suplimentare, că managerii primeau bonusuri din fondul de bacșișuri al angajaților, iar unii angajați s-au confruntat cu „consecințe negative în domeniul imigrației” pentru că au cooperat cu anchetatorii.

Încercările disprețuitoare ale acestui angajator de a riposta împotriva angajaților au fost menite să reducă la tăcere personalul, să obstrucționeze o anchetă și să împiedice recuperarea salariilor neplătite”, a spus Pilotin.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite