Cât a ajuns să coste o masă în Grecia comparativ cu România. „Pentru opt persoane chiar nu e mult!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grecia îi așteaptă și în această vară pe români, iar prețurile sunt pe placul unora, în timp ce alții consideră că totul e prea scump. Un român a explicat la ce ar trebui să se aștepte în această vară turiștii care aleg această destinație și a postat și nota de plată de la un restaurant din Grecia.

Mâncarea e mai ieftină în Grecia decât în România. FOTO Shutterstock
Mâncarea e mai ieftină în Grecia decât în România. FOTO Shutterstock

Sezonul estival s-a deschis în Grecia, iar zeci de mii de români s-au înghesuit deja pe plajele însorite din această țară. Alții se pregătesc să meargă acolo și cer informații despre prețurile care îi așteaptă.

„Bună grup, niște prețuri la o cină pentru 8 persoane în Limenas. Frumos, se vorbește românește, înghețată la final pentru fiecare din partea casei”, e postarea de pe Forum Thassos.

Reacțiile nu au întârziat. În timp ce unii s-au declarat plăcut surprinși de prețuri, altora li s-a părut prea scump.

Ce spun românii

„Oricum mai ieftin decât la Mamaia sau pe litoralul românesc”, a concluzionat cineva, iar un alt internaut l-a completat: „8 persoane consumație de 92 ron per persoană. Vi se pare scump, stați acasă!”  Un altul a fost și mai tranșant și a comparat prețurile din Thassos cu cele de la Arad. „În Arad am dat 50 euro (în lei) pentru 2 pizza, 1 porție de paste, 2 lava cake. Iar la 8 persoane care au plecat învârtindu-se de la masă ca o minge de fotbal la câtă mâncare e pe bon să aud că e scump. E mega ieftin.”

„Este un preț foarte bun”, a punctat un membru al grupului, iar altul a nuanțat. „Pentru 8 persoane chiar nu e mult, doar calamarul mi se pare cam scump, în toamnă am fost în Skala, era în jur de 14-15 euro”.

Alții au comparat prețurile din acest an cu cele de anul trecut. „Față de anul trecut max 1-2 euro în plus! Și totuși calamar umplut cu feta și anul trecut era în jur de 18/19 euro!”

Au existat însă și păreri diferite. „Cam scump, sincer, anul trecut era mai ieftin” și „Destul de scump pentru perioada asta, doar o masă. 119€ pe zi ultra all 3 persoane Turcia, pentru perioada asta”, au fost doar două mesaje cu opinii diferite. Și au fost imediat contrazise.

„8 persoane 150 euro mult? Pe bune? Cei care consideră că e mult stați în România, e mai ieftin litoralul românesc. O masă pentru 8 persoane va fi muuult mai ieftin!”, a fost mesajul ironic al altui internaut.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite