Secretul bunicuței care a sărit cu parașuta la vârsta de 104 ani: „Nu se oprea”. A murit după record | VIDEO

0
Publicat:

Dorothy Hoffner, bunicuța care a sărit cu parașuta la vârsta de 104 ani, s-a stins din viață într-o comunitate de bătrâni, înainte ca Guinness Records să o certifice drept cea mai bătrână parașutistă din lume, scrie The Guardian.

Celebra pensionară a fost găsită moartă luni dimineață de către personalul de la căminul de bătrâni Brookdale Lake View. 

La începutul lunii sărise de la 4.100 de metri

Dorothy Hoffner, femeia în vârstă de 104 ani din Chicago, al cărei recent salt cu parașuta ar putea fi certificat postum de Guinness World Records ca fiind al celei mai în vârstă persoane care a sărit vreodată din avion, a reușit performanța împreună cu Derek Baxter, săritor în tandem, pe 1 octombrie 2023.

Dorothy Hoffner a sărit cu parașuta la 104 ani FOTO Profimedia
Dorothy Hoffner a sărit cu parașuta la 104 ani FOTO Profimedia

„Vârsta este doar un număr"

Bunicuța a sărit de la 4.100 de metri la Skydive Chicago din Ottawa, Illinois, la 140 km (85 mile) la sud-vest de Chicago.

Parașutista centenară a făcut furori cu saltul său.

„Vârsta este doar un număr (...)”, a declarat ea în fața unei mulțimi entuziaste, la câteva momente după aterizare.

Săritura efectuată pe 1 octombrie nu a fost însă primul ei salt dintr-un avion, care avusese loc cu patru ani înainte, când avea vârsta de 100 de ani.

„Era neobosită. Pur și simplu nu se oprea (...). Ea era mereu acolo, pe deplin prezentă. A continuat să meargă, întotdeauna”, a explicat Joe Conant, asistent medical și prietenul apropiat al lui Hoffner.

El spune că bunicuța nu a avut nicio intenție de a doborî recordul și niciun interes pentru a se bucura de publicitate, ci doar voia să facă parașutism.

A murit în somn

Potrivit acestuia, Dorothy Hoffner a murit în somn în noaptea de duminică spre luni.

Joe Conant a declarat că lucrează la întocmirea formalităților pentru a se asigura că Guinness World Records o va certifică postum pe Hoffner ca fiind cea mai bătrână parașutistă din lume, dar că se așteaptă ca acest lucru să dureze ceva timp.

Actualul record este deținut, din mai 2022, de Linnéa Ingegärd Larsson, în vârstă de 103 ani, din Suedia.

Skydive Chicago și Asociația de parașutism din Statele Unite au sărbătorit-o pe Hoffner într-o declarație comună marți.

"Suntem profund întristați de moartea lui Dorothy și ne simțim onorați că am participat la transformarea în realitate a recordului mondial de parașutism al acesteia. Parașutismul este o activitate pe care mulți dintre noi o ascundem în siguranță în lista noastră de dorințe. Dar Dorothy ne amintește că nu este niciodată prea târziu pentru a trăi emoția vieții. Suntem recunoscători pentru totdeauna că parașutismul a făcut parte din viața ei palpitantă și bine trăită", au declarat aceștia.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite