Planta care se roagă. Beneficiile nebănuite pentru care ar trebui să o ai în casă

0
Publicat:

Supranumită „Planta care se roagă”, Maranta leuconeura este una dintre cele mai intersante plante tropicale. Purifică aerul, stimulează calmul și concentrarea, iar despre ea se spune că sporește energia pozitivă și norocul, potrivit Ego.ro.

Maranta leuconeura. FOTO Ego.ro
Maranta leuconeura. FOTO Ego.ro

Numele plantei își are simbolistica în grația frunzelor care se mișcă: sunt plate în timpul zilei și pliate, ca niște mâini care se roagă, noaptea.

Este o plantă rizomatoasă perenă, cu aspect de tufa. Are frunzele ovale și catifelate, de culoarea verde intens, cu pete galbene în partea centrală și nervuri roșii arcuite care se întind până la marginile frunzelor.

Crește lent și poate ajunge până la 38 cm înălțime. Pentru că nu are rădăcinile foarte adânci, se acomodează bine în ghivece puțin adânci sau plate.

Energie pozitivă

Unul dintre argumentele pentru care iubitorii de plante o preferă ca plantă de apartament este legat de credința că poate aduce energie pozitivă și noroc.

Frunzele pliabile asemănătoare cu mâinile îndoite în rugăciune simbolizează recunoștința,  motiv pentru care planta poate fi și un cadou excelent, tocmai datorită semnificației.

Cum se explică forma

Cel mai special lucru al acestei plante este că în timpul zilei frunzele sunt plate, iar noaptea se mișcă în sus. Este vorba despre mișcarea nastică, mai exact răspunsul plantei la lumină.

Acest lucru permite, de asemenea, plantei să păstreze umiditatea pe timp de noapte, potrivit Ego.ro.

Beneficii pentru sănătate

Să nu uităm că studiile au arătat că menținerea plantelor în spațiul de lucru îmbunătățește concentrarea și productivitatea.

În plus, se știe că înconjurarea de plante sporește calmul și concentrarea, iar în cazul plantei care se roagă, beneficiile ar putea fi cu atât mai mari cu cât luăm în calcul și simbolistica ei.

Ca multe plante de apartament, Maranta absoarbe poluanții și poate îmbunătăți calitatea aerului, reducând formaldehida și benzenul din aerul înconjurător.

 

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite