Părinți care sparg ouă în capul copiilor. „Egg crack challenge”, provocarea de pe TikTok care a scandalizat comunitatea online

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe rețelele de socializare, nu toate tendințele sunt inocente sau pozitive. Un exemplu recent este provocarea de spargere a ouălor (#eggcrackchallenge) care a câștigat popularitate pe TikTok. Ce înseamnă acest trend? Părinți din toată lumea se filmează în timp ce sparg ouă în capul copiilor, după care se amuză copios de situație. În timp ce unora li se pare amuzantă situația, sunt persoane care condamnă gestul.

Citește și: Cea mai dură revoluție digitală intră în vigoare. Google, Facebook, TikTok și Amazon riscă amenzi uriașe

După ce filmulețele au devenit populare pe TikTok, mulți se întreabă cum sunt afectați copiii în acest proces.

În lumea social media, atenția se traduce prin valoare, dar adesea ignorăm cu ce cost vine această atenție. Provocarea de spargere a ouălor în capul copiilor ridică întrebări în ceea ce privește emoțiile celor mici.

Copiii sunt surprinși într-o stare de vulnerabilitate, iar reacția lor este de obicei una negativă. Unii copii plâng, alții sunt pur și simplu confuzi și dezorientați, ceea ce indică faptul că acești părinți au trecut oarecum măsura, iar activitățile amuzante din familie s-au transformat în cu totul altceva.

Citește și: Revoluția online: întreaga eră social media se schimbă. Direcția neașteptată în care se îndreaptă tinerii utilizatori

Popularitatea acestei provocări ridică, de asemenea, întrebări etice. Are un părinte dreptul de a exploata reacția copilului său pentru like-uri și vizualizări, în special când acest lucru duce la disconfort sau umilire? Acest comportament al adulților poate dezvolta un model nesănătos în care copilul ajunge să perceapă relația cu părintele prin prisma unei dinamici de putere nesănătoase.

Această tendință pune în evidență, de asemenea, o problemă mai mare pe rețelelor sociale: necesitatea de a fi văzut, apreciat și validat de o audiență largă, chiar dacă aceasta înseamnă să ignori etica sau binele comun. În acest context, provocarea devine un simptom al unei dorințe de a atrage atenția, indiferent de costul moral sau emoțional.

Sunt și influenceri care consideră aceste provocări nepotrivite, printre care și Victoria, care a realizat un filmuleț în timp ce sparge un ou în propriul cap, astfel că cel mic se amuză de situație. Însă nu este cel care este pus în situația stânjenitoare.

Atenția este atrasă, de asemenea, asupra faptului că acești copii nu pot da un consimțământ cu privire la participarea la aceste provocări și nici nu înțeleg pe deplin ceea ce li se întâmplă.

În concluzie, în ciuda popularității sale pe TikTok, provocarea de spargere a ouălor în capul copiilor ridică semnale de alarmă despre etica și impactul emoțional asupra copiilor implicați.

Atrage atenția asupra unor probleme mai profunde legate de cultura rețelelor sociale, în care atenția este adesea câștigată în detrimentul eticii și a binelui comun. Cu speranța de a câștiga popularitate online, părinții riscă să uite responsabilitatea lor primordială: să își protejeze și să își iubească copiii într-un mod sănătos și respectuos, scrie glamour.com.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite