O studentă din New York, reținută luni de zile în Dubai pentru că a atins o femeie vameș în aeroport

0
Publicat:

O tânăra de 21 de ani din New York a fost reținută în Dubai după ce angajații aeroportului au acuzat-o că i-a „agresat și insultat”, în timpul unei escale de zece ore.

Tânăra a fost reținută în Dubai  FOTO Freepik
Tânăra a fost reținută în Dubai FOTO Freepik

Elizabeth Polanco De Los Santos călătorea de la Istanbul împreună cu un prieten atunci când a avut loc incidentul, la mijlocul lunii iulie, potrivit unui comunicat de presă al organizației Detained in Dubai, care oferă consultanță și asistență juridică străinilor în Emiratele Arabe Unite.

Cei doi aveau o escală de 10 ore în Dubai, pe care au ales-o în detrimentul Parisului, Franța. Însă pentru tânăra de 21 de ani, acele zece ore s-au prelungit la câteva luni. „Am crezut că va fi un oraș mai modern și mai futurist, dar ne-am înșelat complet”, a declarat Polanco De Los Santos în comunicatul de presă, citat de Insider.

Și-a strigat prietenul în ajutor

În timp ce trecea prin filtrul de securitate, angajații aeroportului i-au spus că trebuie să își dea jos dispozitivul de antrenament pentru talie impus de medic. În ciuda ezitărilor sale, ea a fost de acord și a fost condusă într-o cabină cu ofițeri de securitate de sex feminin, care au fost   „aspre” în timp ce îi scoteau compresorul, potrivit comunicatului de presă. „M-am simțit cu adevărat violată”, a declarat Polanco De Los Santos, adăugând că s-a simțit „inconfortabil și speriată”.

În timp ce încerca să pună dispozitivul la loc de una singură, un proces care necesită două persoane, ea a plâns și a cerut ajutor. Ofițerii de securitate nu au ajutat-o și i-au blocat ieșirea, moment în care Polanco De Los Santos a împins-o ușor pe una dintre femeile vameș, pentru ca aceasta să poată striga la prietenul ei pentru ajutor, se arată în comunicat.

I-am atins ușor brațul pentru a o ghida să se dea la o parte, apoi am început să strig disperată la prietenul meu pentru ajutor”, a spus ea. Deși percheziția a ieșit în regulă, oficialii i-au spus că va fi reținută pentru „atingerea femeii vameș” și au ținut-o ore întregi în timp ce depuneau plângerea.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite