Motivul uluitor pentru care un cuplu a decis să-și dea fiica de trei luni spre adopție: „Nu era negociabil”

0
Publicat:

Să crești un copil nu este ușor, dar nu este o activitate la care poți renunța atunci când lucrurile devin dificile. Totuși, la trei luni după ce s-a născut fetița lor, Elizabeth, un cuplu din SUA a luat această decizie grea, relatează Express.

Un cuplu a decis să-și dea fiica de trei luni spre adopție. FOTO Shutterstock (Arhivă)
Un cuplu a decis să-și dea fiica de trei luni spre adopție. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Tatăl micuței a intrat pe Reddit și și-a făcut publică povestea. El a povestit că soția sa, Catherine, în vârstă de 33 de ani, a lucrat până la momentul nașterii și a revenit la serviciu la două săptămâni după ce a adus-o pe lume pe Elizabeth. 

Bărbatul a mai menționat și faptul că soacra, care locuia cu ei, avea grijă de micuță atunci când ei erau plecați la serviciu. 

Eu mă duc la serviciu mai târziu decât ea (n.red soția), așa că eu mă ocup de tura de dimineață, dar ea ajunge acasă mai devreme decât mine, așa că se ocupă de tura de seară. În timpul zilei, Elizabeth stă cu soacra mea”, a mărturisit părintele. 

„Pe scurt, soacra mea a dat vina mai întâi pe fostul ei soț decedat pentru că soția mea  «a ieșit așa» și apoi pe mine pentru decizia noastră. Am fost numit în mai multe feluri și am aflat că soacra mea m-a respins de la începutul relației și, în rest, m-a făcut praf. 

Totul a continuat până în punctul în care Catherine a amenințat în cele din urmă că se va asigura că soacra mea nu o va mai vedea niciodată pe fiica noastră dacă nu va fi înțelegătoare. Acest lucru a liniștit-o pe soacra mea suficient pentru ca soția mea să organizeze modul în care vor decurge lunile următoare”, a mai dezvăluit tatăl copilului. 

Ulterior, cei doi soți i-au spus soacrei că o poate adopta pe Elizabeth, dacă dorește - în caz contrar, aceasta va fi încredințată unei alte familii prin intermediul „sistemului".   

 „Cooperăm cât mai mult posibil”

Fiica noastră urma să fie dată spre adopție; acest lucru nu era negociabil. Soacra mea, după ce a ajutat la îngrijirea ei, putea să preia custodia dacă dorea. 

Cumnata mea ar fi fost o alternativă acceptabilă. În caz contrar, am fi recurs la aranjamente externe. Așa cum mulți au prezis, soacra mea a optat să își asume ea însăși custodia și am început acest proces după Ziua Recunoștinței”, a povestit el. 

Astfel, soacra a luat copilul de trei luni, a ieșit în trombă din casă și s-a cazat la un hotel. „La scurt timp după aceea, a sunat cumnata mea, în cele din urmă, a amenințat că va chema poliția dacă vom participa la reuniunile de familie. 

Informațiile primite de la soacra și cumnata mea au fost rare de când soacra mea a plecat. Din câte știm, ea și Elizabeth stau cu cumnata mea deocamdată. Mergând mai departe, cooperăm cât mai mult posibil pentru a ne asigura că tranziția custodiei legale asupra lui Elizabeth se desfășoară fără probleme”, a mai spus tatăl micuței. 

Până acum, soacra mea a refuzat toate propunerile de ajutor financiar, dar suntem pregătiți să [plătim pensia alimentară dacă/ când va veni momentul”, a mai precizat bărbatul. 

Povestea cuplului nu a trecut neobservată. Unii utilizatori ai platformei au criticat faptul că cei doi au renunțat să-și crească copilul, în timp ce alții au spus că micuța a fost salvată de la o viață grea. 

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite