Cum speră un român, adoptat în Norvegia, să își găsească familia biologică. „Lipsesc multe informații”

0
Publicat:

Încă de la vârsta de trei ani și jumătate, Ioan Kovacs a fost adoptat și crescut de o familie din Norvegia. Deși s-a stabilit acolo, tânărul este hotărât să se întoarcă în România pentru a duce la capăt cea mai importantă misiune a vieții sale: găsirea familiei biologice.

Ioan Kovacs FOTO Facebook/ The never forgotten Romanian children
Ioan Kovacs FOTO Facebook/ The never forgotten Romanian children

Ioan Kovacs s-a născut în noiembrie 1992, în Cehu Silvaniei, un mic orășel situat în nord-vestul României, în județul Sălaj, potrivit unei postări de pe pagina „The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României”. La numai trei ani și jumătate, în anul 1996, viața lui s-a schimbat radical, după ce a fost dat spre adopție, în străinătate.

Dosarul de adopție, incomplet

Bărbatul este hotărât să își cunoască familia biologică. Dosarul de adopție nu pare să îi fi fost de prea mare ajutor, întrucât este necompletat, prezentând doar frânturi de informații, notează publicația Jurnal de Emigrant.

El a făcut un anunț public, în speranța că rețelele de socializare îi vor fi de ajutor.

„Vă rog mult să îmi DISTRIBUIȚI anunțul cât mai mult, în speranța că îmi voi putea cunoaște familia biologică. Dacă aveți informații vă rog să scrieți în privat paginii. VĂ MULȚUMESC foarte mult!!”, a scris bărbatul.

A reușit să își cunoască fratele

Chiar și după aproape trei decenii, tânărul nu și-a pierdut speranța și este de părere că „nimic nu este întâmplător în viață”. La vârsta de 12 ani, el a reușit să se reunească cu fratele său biologic, în ciuda distanței.

„Când aveam 12 ani, m-am reunit cu fratele meu biologic care a locuit în același orfelinat ca și mine si el a fost adoptat tot în Norvegia. Eu și el avem foarte multe în comun, dar, din păcate, el locuiește într-un loc departe de mine, în Norvegia”, a scris el, pe grupul de Facebook.

Acum, ar vrea să își cunoască întreaga familie.

„Întotdeauna am avut un vis frumos, un vis in care mi se arāta cât ar fi de minunat sā îmi cunosc rādācinile”, mai spune în aceeași postare.

Până în prezent, singura informație clară este numele mamei sale biologice este Aurica Kovacs.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite