Metodele la care recurg părinții pentru a-i face pe tineri să părăsească „cuibul”. „Mi-aș fi dorit să fi fost mai pregătită“

0
Publicat:

Sătui să-și întrețină copiii până la maturitate, părinții recurg la diverse metode pentru a-i face pe tineri să părăsească „cuibul”. Conform unui studiu realizat recent de USA Today, mai bine de jumătate dintre părinți continuă să își susțină financiar copiii adulți până la vârsta de 40 de ani, oferindu-le în medie 718 dolari lunar, relatează Daily Mail.

Mulți tineri refuză să părăsească casa părintească. Foto: shutterstock(Arhivă)
Mulți tineri refuză să părăsească casa părintească. Foto: shutterstock(Arhivă)

În același timp, un sondaj Bankrate a scos la iveală faptul că aproape 70 % dintre părinți au recunoscut că fac în prezent unele sacrificii pentru a-și ajuta financiar copiii.  

Având în vedere climatul economic actual, numeroși tineri sunt susținuți financiar pentru o perioadă mult mai lungă decât generațiile anterioare. 

După ce fiul ei, Reid, a împlinit 28 de ani, Nancy Clark a considerat că este timpul ca fiul ei să-și ia viața în propriile mâini. 

Știu că a deveni independent din punct de vedere financiar trebuie să fie puțin dificil”, a declarat ea pentru Wall Street Journal (WSJ). 

Ei avuseseră deja discuții despre mutare, însă în iunie 2022, la cină, ea i-a dat un termen de un an pentru a-și găsi o altă casă. 

Au stabilit o zi, iar Reid a renunțat la slujba pe care o avea la magazinele de înghețată ale familiei sale din New Hampshire pentru a se muta în St Paul. Cu toate că tânărul a încetat să se mai bazeze pe familia sa, mama lui continuă să îi ofere câte 50 de dolari. 

Vreau să-mi croiesc propriul drum în viață”, a mărturisit el pentru WSJ. 

În jur de 20% dintre bărbați și 12% dintre femeile cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani locuiau în casa părintească anul trecut, potrivit datelor Biroului de recensământ. 

Acest lucru s-a întâmplat și în cazul fiicei familiei Kaufman, Ashley, căreia i s-a spus că va trebui să plece din apartamentul din Manhattan după ce va economisi 100.000 de dolari pentru a plăti avansul pentru o casă. 

„Părinții mei au făcut sacrificii” 

Tânăra a reușit să strângă acea sumă la vârsta de 25 de ani. Deși era emoționată că va părăsi casa părintească și îngrijorată că va pierde timpul petrecut cu frații ei și cu animalele de companie, părinții au continuat să o încurajeze să-și caute o locuință a ei. 

După doi ani, ea este fericită în propriul apartament. 

Mă bucur că părinții mei m-au încurajat puțin", a spus ea. 

Pandemia a exacerbat multe dintre provocările cu care se confruntă tinerii atunci când încearcă să se descurce pe cont propriu. În plus, cheltuielile tot mai mari cu produsele alimentare și cu chiria fac ca mulți tineri să rămână în casa familiei. 

Însă Pam Lucina, în vârstă de 52 de ani, își amintește că s-a confruntat cu situații similare atunci când părinții ei au încetat să o mai ajute cu bani. Aceasta a absolvit cu o datorie de 40.000 de dolari, după ce a ales o facultate scumpă pentru care credea că părinții ei o vor plăti. 

Știu că părinții mei au făcut sacrificii pentru a-mi oferi ceea ce mi-au dăruit și sunt recunoscătoare pentru tot sprijinul lor din trecut, dar mi-aș fi dorit să fi fost mai pregătită”, a declarat ea pentru WSJ. 

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite