Cum să călătorești când ai copii mici. Sfaturile unei mame care a văzut lumea cu copiii

0
Publicat:

Foarte mulți părinți tineri își imaginează că după ce a venit cei mici pe lume, s-a terminat cu călătoriile. Totuși, o mamă a experimentat asta și a dorit să împărtășească și altora experiența ei. Ea a arătat care sunt țările unde a avut cele mai bune condiții pentru copiii ei.

Călătoriile cu copiii pot fi obositoare
Călătoriile cu copiii pot fi obositoare

Allison Jones, mamă a doi copii, a călătorit cu copiii ei în mai multe țări și crede că călătoriile cu copiii le îmbunătățesc dezvoltarea și îi ajută să descopere cine sunt cu adevărat. Într-un interviu în exclusivitate pentru Newsweek, ea dezvăluie o parte din experiențele ei de călătorie.

Datorită slujbei soțului ei, Jones a fost nevoită să părăsească Statele Unite și să se mute în mai multe rânduri în întreaga lume, locuind în mai multe țări diferite, din Europa până în Asia, iar de când a devenit mamă, a trebuit să învețe cum să călătorească și cu copii mici.

Ar fi călătorit și dacă nu era obligată

Soțul ei, DeQuan Jones, este un jucător de baschet, din Atlanta, care joacă la nivel profesionist de peste 11 ani și, deoarece contractele sale se schimbă foarte des, au avut șansa de a călători în toată lumea, ca și cuplu și apoi ca și familie.

Am fost în străinătate din când în când din 2014. Am locuit în Italia, Japonia, Franța și Israel, apoi ne-am întors în Italia și acum din nou în Japonia. A fost un fel de călătorie sălbatică, dar foarte distractivă”, a spus ea.

Nu este ușor... dar este important să le ofer copiilor mei șansa de a învăța diferite culturi. Nu voi spune deloc că este ușor”, a mai spus Jones, adăugând că există o mare diferență între a călători într-un loc și a te muta într-un loc și că, dacă nu ar fi fost obligată să accepte acest stil de viață datorită carierei soțului ei, cu siguranță și-ar fi dorit în continuare să călătorească împreună cu copiii ei.

Avantaje pentru copii

Ea a arătat că ceea ce e foarte important este să se intereseze din timp dacă sunt condiții sau facilități pentru copii. Însă experiențele pe care le-au trăit cei mici sunt de neegalat.

Cea mai bună experiență pe care am avut-o până acum este doar să o văd pe fiica mea fiind capabilă să stabilească legături cu oameni din străinătate și să își facă prieteni. Cu siguranță aș recomanda călătoria în lume cu copiii 100%, ajungând să le fac cunoștință cu diferite culturi”, a mai spus ea, arătând că sunt lucruri pe care nu le poate descoperi altfel, dar care ajută la dezvoltarea armonioasă a celor mici.

Adică, copilul meu de trei ani mănâncă sushi și îi place! Este important să le arăți copiilor că există mai mult decât cartierul tău, oferindu-le șansa de a învăța diferite culturi și de a cunoaște oameni diferiți, interacționând cu copii de rase diferite care vorbesc limbi diferite”, a continuat ea.

Cele mai grele momente

Cea mai proastă experiență a sa de până acum, ca mamă, a fost ziua călătoriei în sine, deoarece spune că nu este ușor să îi obișnuiești pe copii, iar plecarea în străinătate poate fi o călătorie foarte lungă, dar cu timpul copiii ei s-au obișnuit și acum sunt călători experimentați și bine crescuți.

Copiii mei știu acum cum să călătorească, știu cum să se comporte în anumite contexte, și nu spun că sunt întotdeauna perfecți, pentru că cu siguranță nu sunt, dar copilul meu de trei ani înțelege că ne vom urca în avion și că acolo va avea gustările și tableta, jucăriile și, și așa funcționează”, a mai precizat mama celor doi copii.

Jones spune că este important să călătorești cu copiii pentru că le permite să fie „cetățeni ai lumii” și să recunoască de la o vârstă fragedă că pot merge oriunde doresc și pot fi oricine ar fi, în loc să fie blocați într-un loc.

Copiii au devenit sociabili

Fiica lui Jones, Harper, încă nu vorbește fluent japoneza, deoarece frecventează o școală internațională care este complet în limba engleză, cu excepția orelor de japoneză, deși, datorită vârstei sale fragede, învață într-un ritm mult mai rapid decât părinții ei și, oricum, bariera lingvistică nu a împiedicat-o să își facă o mulțime de prieteni vorbitori de japoneză.

„Copiii mei sunt amândoi foarte sociabili și foarte sociabili și nu se tem să vorbească cu oamenii și să pună întrebări. Pot spune deja că sunt copii cărora le place să învețe și le place să se afle în situații noi și să navigheze în situații noi și cred că asta este grozav”, mai spune Jones.

Și apoi, pe lângă asta, faptul că a fost capabilă să recunoască faptul că este minoritară, că a fost capabilă să recunoască faptul că sunt diferită aici, dar că are încrederea de a fi ea însăși și de a intra în acele spații și de a nu le minimaliza, cred că este ceva ce este deja în ea”, a completat mama.

Lipsa familiilor lor, o provocare

Soții Jones și copiii lor locuiesc în Atlanta în afara sezonului, din iunie până în august, iar Allison și copiii zboară înapoi acasă de fiecare dată când le este dor de casă, dar acest lucru nu schimbă faptul că, în cea mai mare parte a anului, nu poate primi niciun ajutor din partea familiei sale pentru a-și crește copiii.

Singurul lucru care face ca acest lucru să fie cel mai dificil este că, în cea mai mare parte, atunci când suntem în străinătate, suntem doar eu, el și copiii și, prin urmare, a fost o provocare să nu avem cu adevărat satul nostru. Avem o familie foarte implicată și iubitoare și prieteni grozavi acasă, dar știți, când suntem în străinătate, suntem doar noi.

Japonia, cel mai „prietenos” loc

Potrivit lui Jones, Japonia este locul cel mai prietenos pentru familiile cu copii, deoarece oferă o mulțime de divertisment și, în același timp, îi ține în siguranță. „Este cu siguranță cel mai sigur loc în care am trăit, adică este unul dintre cele mai sigure locuri din lume. (...) Oamenii sunt foarte inimoși față de mamele cu copii mici, cum ar fi, doar în ceea ce privește renunțarea la locurile lor în tren dacă văd că ești cu un copil sau atunci când ieși în locuri publice, au practic camere pentru mame și copii pentru ca tu să alăptezi și au camere pentru schimbarea scutecelor care sunt mai bune decât o simplă cabină cu un rabatabil”, a arătat ea.

Au spații reale care sunt destinate mamelor cu copii mici. Și apoi există și multe lucruri de făcut pentru familii, cum ar fi o mulțime de parcuri și lucruri de genul acesta. Așa că cred că aceasta ar fi probabil cea mai prietenoasă pentru familii, însă Italia are un loc special în inima mea, așa că trebuie să menționez și Italia, pentru că simt că, deși Japonia este probabil mai prietenoasă cu familiile, în Italia am văzut mai mulți copii alergând liberi și fără presiune”, a completat mama.

Se estimează că doar 44% dintre americanii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani călătoresc cu copiii lor, iar 70% dintre familii spun că facilitățile pentru copii sunt un factor important în luarea deciziilor.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite