Peste 60% dintre părinți încă își susțin financiar copiii, chiar dacă sunt majori și au un loc de muncă

0
Publicat:

Potrivit unui sondaj recent realizat de Pew Research, tinerii adulți locuiesc din ce în ce mai mult cu părinții lor și se bazează pe ei pentru sprijin financiar.

foto portofel gol
Peste 60% dintre părinți încă își susțin financiar copiii majori, care lucrează Foto: Shutterstock

Într-un sondaj publicat joi, Pew Research a constatat că mai mulți „tineri adulți din ziua de azi locuiesc cu părinții lor decât în trecut iar în rândul celor cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, 57% locuiesc în casa părinților, față de 53% în 1993”, transmite Fox News.

Aproximativ 59% dintre părinți au declarat că le-au oferit copiilor lor adulți ajutor cu finanțele lor în ultimul an, a constatat sondajul realizat de Pew Research.

Majoritatea tinerilor adulți care locuiesc cu un părinte (64%) spun că acest aranjament a avut un impact pozitiv asupra situației lor financiare personale”, continuă sondajul. „Aproximativ 55% spun că impactul asupra relației cu părinții lor a fost pozitiv”.

Mulți tineri adulți își ajută, de asemenea, părinții cu facturile și alte cheltuieli în timp ce locuiesc acasă, 65% dintre ei ajutându-i la plata „cheltuielilor casnice, cum ar fi alimentele sau facturile la utilități”, în timp ce 46% îi ajută cu plata chiriei sau a ipotecii.

Wall Street Journal a intervievat experți în finanțe personale, mulți dintre ei spunând că persoanelor mai tinere „le ia mai mult timp să atingă multe etape de referință pentru adulți”, ceea ce înseamnă că îi costă mai mult din partea părinților să îi susțină până când ating în cele din urmă aceste etape.

Această tranziție a devenit din ce în ce mai târzie, dintr-o mulțime de motive diferite. Acum este vârsta de 25, 30, 35, 40 de ani”, a declarat pentru The Journal Sarah Behr, fondatoare a Simplify Financial Planning din San Francisco.

Unii tineri adulți primesc o „alocație”, ceea ce înseamnă că primesc o sumă de bani de la părinții lor „cel puțin o dată pe an”, potrivit studiului. Sondajul realizat de Pew vine după un alt sondaj care a arătat că aproape jumătate dintre tinerii adulți spun că sunt „obsedați” de a fi bogați.

Sondajul, realizat de Qualtrics în numele Intuit Credit Karma în decembrie 2023, a constatat că 44% din generația Z și 46% din mileniali spun că sunt „obsedați de ideea de a fi bogați”, comparativ cu 27% din totalul americanilor. Un număr similar de tineri adulți au declarat că se confruntă cu „dismorfia banilor”, pe care sondajul a descris-o ca fiind „o viziune distorsionată asupra propriilor finanțe care i-ar putea determina să ia decizii proaste”.

În condițiile în care condițiile economice rămân incerte în 2024, sondajul a constatat, de asemenea, că 59% dintre mileniali și 48% dintre cei din Generația Z se simt în urmă cu obiectivele lor financiare.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite