Fost fotomodel, la un pas de moarte după ce a încercat să se vindece de cancer cu o dietă pe bază de sucuri

0
Publicat:

Un fost fotomodel care aproape a murit încercând să se vindece de cancer cu ajutorul unei diete pe bază de sucuri a prevenit alte persoane să „renunțe" la sfaturile medicale tradiționale și să încerce să caute informații pe internet, relatează Sky News. 

Stoinova a mărturisit că a devenit o „fanatică" a diferitelor diete. Foto: pixabay (Arhivă)
Stoinova a mărturisit că a devenit o „fanatică" a diferitelor diete. Foto: pixabay (Arhivă)

Irena Stoinova a cheltuit 2.000 de lire sterline pe storcătoare și petrecea până la trei ore pe zi pregătind mese lichide pentru a doua zi, crezând că astfel va scăpa de limfomul non-Hodgkin. 

Femeia, în vârstă de 39 de ani, a fost diagnosticată în luna iunie a anului 2021, când medicii i-au recomandat să urmeze un tratament convențional, dar ea „i-a refuzat" după ce a văzut cum oamenii „vorbeau despre rata de succes a terapiilor alternative pe internet"

Stoinova, din Crondall, Hampshire, a declarat că a urmat o dietă cu sucuri timp de doi ani și jumătate, dar a încercat și o dietă pe bază de alimente crude, post intermitent, plante fierte și ceaiuri speciale. 

Ea a spus că a fost sfătuită să înceapă chimioterapia, dar a apelat la internet pentru a găsi sfaturi alternative și „totul a pornit de acolo".  

Femeia a povestit că a ascultat un bărbat cu sute de mii de urmăritori pe rețelele de socializare care susținea că organismul se poate „vindeca singur" printr-o schimbare radicală a stilului de viață și a dietei. 

Stoinova a mărturisit că a devenit o „fanatică" a diferitelor diete și terapii holistice pe care le-a urmat. 

„Nu mă opream, eram atât de slăbită, eram privată de somn și aveam halucinații. Nu aveam nici măcar puterea să deschid ușa pentru livrator. Nu puteam să respir pentru că aveam lichid în plămâni, am slăbit aproximativ 20 de kilograme din cauza dietei". 

„Dezinformarea se răspândește adesea mai repede”

Medicii au precizat că femeia era la un pas de moarte când a fost transportată cu ambulanța la Spitalul Frimley Park în luna mai a anului trecut. 

În plus, doctorii i-au transmis că probabil va muri dacă nu va începe tratamentul pentru cancerul aflat deja în stadiul trei, însă Stoinova a refuzat timp de câteva zile, înainte de a accepta în cele din urmă să facă chimioterapie. 

Acum le spun oamenilor că efectele secundare ale chimioterapiei sunt floare la ureche în comparație cu efectele secundare pe care le-am avut încercând tratamentul holistic”, a mărturisit Stoinova care acum este în remisie. 

Dr. Clare Rees, consultant hematolog la Frimley Health NHS Foundation Trust, a declarat: „Acesta este un scenariu extrem și, sincer, în primele 24 de ore de la internarea Irenei, nu știam dacă va supraviețui sau nu. 

Dar problema este că dezinformarea se răspândește adesea mai repede decât adevărul și, în mod evident, dacă cuiva i se oferă opțiunea de a bea suc în loc de comprimate sau de chimioterapie și de a-și injecta medicamente în corp, poți înțelege de ce ar prefera să facă o parte din ele dacă vor avea același rezultat - dar problema este că aceasta nu este o practică bazată pe dovezi”. 

Magazin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite