De ce numele de Charles este de rău augur pentru monarhia britanică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numele complet al noului rege al Marii Britanii este Charles Philip Arthur George. Deși Majestatea Sa ar fi putut să vină pe tron ​​cu oricare dintre aceste nume, a ales Charles al III-lea deși unele voici susțin că numele ar fi de rău augur, scrie agenția Mediafax.

Charles al III-lea FOTO Getty Images
Charles al III-lea FOTO Getty Images

George al VII-lea

Charles se gândea într-o zi să conducă ca Rege George al VII-lea.

De ce nu l-a ales?

Regele George I este  amintit ca un prinţ german mediocru care nu vorbea engleza.

George al II-lea este amintit în principal pentru tratamentul brutal faţă de scoţieni, cu toate astea, a câştigat Războiul de Şapte ani cu francezii şi britanicii au obţinut Canada.

George al III-lea a pierdut coloniile americane care au devenit Statele Unite ale Americii şi ... facultăţile sale mintale.

George al IV-lea, alias Prinţul Regent în timpul nebuniei tatălui, este amintit ca un descendent lipsit de inteligenţă.

George V, imperialistul desăvârşit şi proprietarul celui mai mare imperiu din istorie, a dus un război mondial cu verii săi, cu nepoţii mamei sale, regina Victoria.

George al VI-lea a rămas la Londra pe durata bombardamentelor din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Chiar şi atunci când Palatul Buckingham a fost bombardat, s-a luptat cu bâlbâiala când încerca să facă transmisiuni radio.

Numele de George a fost folosit de prea mulţi regi.

Philip I

Marea Britanie n-a avut niciodată un rege numit Philip.

Sigur, era numele tatălui lui Charles, dar Philip al Greciei era doar un prinţ (şi consort).

Ultima întâlnire a Angliei cu un rege cu acest nume a fost atunci când Felipe al II-lea al Spaniei a condus tehnic ţara împreună cu soţia sa, regina Mary cea Sângeroasă în secolul al XVI-lea, cunoscută ca fiind o catolică convinsă ce persecuta protestanţi.

Felipe nu numai că a abandonat-o pe Mary, dar a încercat să se întoarcă după ce ea a murit pentru a lua ţara de la sora ei Elizabeth. Regina virgină a învins Armada lui Felipe; acum Charles o să o înlocuiască pe iubita lui mamă Elizabeth a II-a cu un rege Philip? De necrezut!

Arthur I

Regele Arthur!

Acum ăsta da nume de rege!

Dacă simţi că monarhia britanică este oricum în flăcări şi s-ar putea să fii ultimul monarh britanic din istorie, acesta este cel pe care l-ai alege.

În epoca reţelelor de socializare şi a meme-urilor este un nume "cool".

Ar fi spectaculos ca rege să te întâlneşti doar la mese rotunde cu cavaleri, să numeşti un magician al curţii pe nume Merlin, să scoţi săbii Excalibur din stâncă şi să te prezinţi organizaţiilor de caritate pentru a povesti despre dragoni etc.

Din păcate, Charles la 73 de ani este prea bătrân şi prea sensibil pentru a juca rolul unui mit medieval.

 De ce.....Charles al III-lea?

Charles I a fost singurul monarh britanic din istorie care a fost executat. În 1649  a fost condamnat pentru înaltă trădare şi a fost arestat şi decapitat pentru că a refuzat să accepte cererile pentru instaurarea unei monarhii constituţionale.

Monarhia a fost abolită pentru scurt timp după moartea sa, Anglia devenind o republică condusă de Oliver Cromwell.

Monarhia a fost restaurată de fiul regelui, Charles al II-lea care a urcat pe tron ​​în 1660.

Regele Charles al II-lea era cunoscut pentru stilul său de viaţă hedonist cu amante şi prostituate şi se credea că a avut 12 copii nelegitimi împreună cu amantele sale.

Domnia sa a fost marcată de o epidemie de ciumă bubonică din 1665,de marele incendiu al Londrei din 1666, de conflictele cu parlamentul britanic şi de războaiele cu Ţările de Jos.

În ciuda faptului că era căsătorit cu Ecaterina de Braganza, nu a avut copii legitimi, iar tronul a fost transmis fratelui său, James, în urma morţii sale subite din 1685. Moartea sa a fost mult timp suspectată a fi rezultatul otrăvirii, dar este mai probabil din cauza insuficienţei renale.

Prinţul Bonnie Charlie, un pretendent Stuart la tron, era cunoscut drept viitorul Charles al III-lea. Dar după înfrângerea sa în bătălia de la Culloden din 1746, prinţul şi-a petrecut restul vieţii în Franţa şi Italia şi nu a urcat niciodată pe tronul Marii Britanii.

Până la urmă, regina Elizabeth i-a pus numele CHARLES viitorului moştenitor al tronului britanic.

Sub numele de  Charles a fost cunoscut prinţul de-a lungul vieţii, nu ca Arthur, nu ca George, nu ca Philip.

MagazinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite