Regele Charles, discuție cu premierul Liz Truss după moartea reginei: „A fost momentul de care mă temeam” VIDEO

0
Publicat:

Membrii cabinetului britanic vor avea prima întâlnire cu Regele Charles al III-lea sâmbătă, la doar câteva zile după ce premierul Liz Truss a format noul guvern, transmite DPA.

Regele Charles, întâlnire cu premierul Liz Truss FOTO Getty Images
Regele Charles, întâlnire cu premierul Liz Truss FOTO Getty Images

Principalii miniştri vor lua parte la Consiliul de Ascensiune, care se va desfăşura la Palatul St James din Londra, unde Charles va fi proclamat oficial rege.

Ulterior, miniştrii se vor deplasa la Palatul Buckingham pentru o audienţă cu noul monarh.

Truss, care a fost invitată marţi să formeze guvernul de către defuncta Regină Elisabeta a II-a, a avut încă de vineri o audienţă cu noul suveran.

Premierul britanic a făcut o reverenţă după ce a fost invitată de un consilier de la palat să intre în încăperea în care se afla Regele Charles al III-lea. Cei doi vor avea întâlniri săptămânale, însă aceasta a fost prima, notează DPA.

Truss şi-a prezentat condoleanţele, regele i-a strâns mâna şi i-a mulţumit, spunându-i: "Sunteţi foarte amabilă că aţi venit. Ştiu cât sunteţi de ocupată. Dar a fost atât de emoţionantă această după-amiază, când am ajuns aici, toţi aceşti oameni veniţi să-şi prezinte condoleanţele".

"Majestatea Voastră, primiţi vă rog sincerele mele condoleanţe", a repetat Truss, la care Regele Charles al III-lea a răspuns: "Sunteţi foarte amabilă. A fost momentul de care mă temeam, după cum ştiu că şi alţi oameni s-au temut de aceasta".

Anterior, şefa executivului britanic a condus ceremonia de omagiere a Reginei Elisabeta a II-a în Camera Comunelor (camera inferioară a parlamentului britanic) şi a cerut ţării să-l sprijine pe noul monarh.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite