Cumpărătorii care recunosc că preferă casele de marcat self-service pentru a fura: „Nu le pasă de clienții lor, ci doar de a face bani”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste jumătate dintre clienții din generația Z preferă casele de marcat self-service - și chiar ar renunța la magazinele preferate pentru a folosi de casele self-service, conform noilor date furnizate de Avery Dennison, relatează NY Post.

Casă de marcat de tip self-service
Generația Z preferă casele de marcat self-service. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Se pare că cei din generația Z nu preferă casele de marcat self-service pentru că sunt independenți sau introvertiți, ci pentru că pot fura. De fapt, o treime dintre tinerii cumpărători au recunoscut că au furat în timp ce își scanau singuri cumpărăturile. 

Potrivit unui sondaj recent realizat de LendingTree în rândul a 2.000 de americani, aproape jumătate dintre respondenții generației Z au declarat că fură cel mai scump articol din coșul de cumpărături, în timp ce doar 37% au spus că ar fura doar articole indispensabile. 

În plus, unii au susținut că acest comportament infracțional este un instrument de răzbunare. 

Avem atât de multe companii cărora nu le pasă de clienții lor, ci doar de a face bani", a declarat un adolescent pentru Vice în anul 2020. La acea vreme, au apărut numeroase sfaturi și trucuri de furat din magazine care au devenit virale pe internet. 

Opiniile lor indică o tendință mai amplă, întrucât puțin peste jumătate din membrii generației Z au avut o părere negativă despre capitalism, conform unui sondaj din 2021. 

Unele lanțuri de magazine au renunțat la casele self-service, precum Walmart. Compania a retras aceste case din trei dintre locațiile sale din New Mexico. 

Potrivit CNN, comercianții cu amănuntul au o problemă legată de „shrink" - o pierdere de marfă, fie din cauza unor furturi mărunte, fie din cauza unor erori ale clienților, precum scanarea unui tip greșit de măr sau de roșie - amintind de un studiu internațional care a arătat o rată de pierdere de 4% în cazul companiilor cu case de marcat de tip self-service. 

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite