Pericol la casele de marcat self-service: se pot fura datele de pe carduri. La ce detalii trebuie să fiți atenți

0
Publicat:

Utilizatorii de case de marcat self-service sunt în pericol de a li se fura datele de pe carduri, un astfel de dispozitiv de skimming fiind descoperit la un automat.

Mare atenție atunci când folosiți casele de marcat self-service
Mare atenție atunci când folosiți casele de marcat self-service Foto shutterstock

O femeie a povestit cum i s-au furat informațiile de pe cardul de cumpărături atunci a mers să plătească la retailer-ul american Walmart.

Femeia i-a avertizat pe cumpărători în legătură cu utilizarea automatelor self-checkout, după ce informațiile de pe cardul său au fost furate cu ajutorul unui dispozitiv de skimming.

Sherry Sells și-a dat seama că informațiile de pe cardul ei au fost furate la două săptămâni după ce s-a întâmplat, când cardul de cumpărături i-a fost anulat.

Un angajat Walmart a descoperit că cineva atașase un dispozitiv de citire a cardurilor la una dintre mașinile pentru self-checkout pe care aceasta le-a folosit într-un magazin din Durant, Oklahoma.

Sells a declarat pentru CBS KXII News, citată de Daily Express: „Am crezut că este o înșelătorie la început, pentru că primul mesaj avea numărul greșit."

Cu toate acestea, Departamentul de Sănătate din Oklahoma a trimis ulterior un alt mesaj confirmând că i-a fost anulat cardul. Femeia nu a fost singura păgubită în acest mod, un alt utilizator al aceluiași tip de card, Alicia Gray, fiind în aceeași situație.

Am sunat la DHS și mi-a spus că îmi emit un card nou, au spus că există aproximativ 2.000 de carduri EBT în această zonă care au fost compromise și anulate", a declarat aceasta.

Deși mulți utilizatori EBT au fost afectați, însă nu eu ar fi fost țintele, potrivit sergentului Nick Spencer din Durant.

Mai degrabă, deținătorii de carduri SNAP EBT și-au trecut cardurile prin cititor în loc să le atingă, ceea ce a permis dispozitivului să le fure informațiile.

Sergentul Spencer a spus: „Asta le permite suspecților să dubleze cardul și să transfere banii pe noul card pe care l-au fabricat.

Clienții ar trebui să fie conștienți de potențialele pericole atunci când folosesc casa de marcat self-service. Dacă cititorul de carduri pare a fi atașat slab, este posibil să fi fost manipulat.

Dispozitivele de citire a cardurilor pot citi doar detaliile cardului atunci când acesta este trecut prin cititor, iar potențialii hoți de identitate pot încerca să blocheze cititorul de cipuri pentru a forța clienții să-și folosească fanta pentru citire.

Dacă un card rămâne blocat în mașină sau este greu de scos, acest lucru ar putea fi, de asemenea, un semn de manipulare al automatului, spun specialiștii.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite