Cum să-ți găsești un loc de muncă care să te facă fericit

0
Publicat:

Cu toții ne dorim să trăim la locul de muncă starea de mulțumire sufletească. Totuși, din nefericire, este posibil ca ea să fie mai greu de atins în zilele noastre, întrucât încrederea oamenilor în lideri a scăzut, relatează Forbes.

Este important să simți că munca ta contează. Foto: Arhivă
Este important să simți că munca ta contează. Foto: Arhivă

Dar este posibil să găsești un loc de muncă care să te facă fericit. Poți să cauți și să evaluezi ce oportunități îți vor aduce cea mai mare bucurie - și există o mulțime de variabile care fac diferența. Iată care sunt factorii deosebit de importanți la care trebuie să fii atent atunci când îți alegi un loc de muncă: 

Acordă atenție culturii organizaționale 

Unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le ai în vedere atunci când ești în căutarea fericirii la locul de muncă este o cultură constructivă. Fiecare cultură este ușor diferită, iar compatibilitatea este esențială. Cultura ideală pentru tine poate fi diferită de cea a altora, așa că fii atent să vezi dacă ești compatibil cu valorile companiei și cu modul în care aceasta își desfășoară activitatea. 

Spre exemplu, cultura unei companii poate fi axată pe excelență în toate domeniile. Poate îmbrățișa asumarea de riscuri, creativitatea, spiritul inovator și ideile neobișnuite. 

Este important să te asiguri că știi în ce te bagi. Per ansamblu, compania pe care o alegi te va face cel mai fericit atunci când are o viziune puternică, o misiune și o direcție. 

În plus, culturile care sunt cele mai eficiente tind să aibă proceduri și reguli clare de gestionare a conflictelor, precum și capacitatea de a se adapta, de a crește și de a se schimba în timp. 

Atenție la colegi 

Relația cu colegii reprezintă un factor esențial pentru fericirea la locul de muncă. Este important să îți respecți colegii și să te simți, de asemenea, respectat. 

În timp ce îți evaluezi următorul loc de muncă, fă cunoștință cu angajații și pune întrebări despre modul în care lucrează, cum interacționează și ce prețuiesc la organizație. În plus, poți fi mai fericit dacă îți dezvolți relațiile cu colegii de muncă. Pune întrebări, ascultă ce au de zis și invită-i la o cafea. 

Caută să crești 

O altă modalitate de a găsi fericirea la locul de muncă este să cauți locuri de muncă care să te provoace și să te poți dezvolta. Ia în considerare mai ales locurile de muncă în care poți să îți pui la treabă creativitatea. 

În plus, caută posturi pentru care nu ai deja toate cunoștințele. Caută companii în care oamenii tind să aibă o vechime mare și să evolueze în cadrul organizației pe parcursul carierei, avansând în diverse funcții și departamente. 

Atenție la lideri 

Un alt factor care contribuie la fericirea ta este reprezentat de liderii care te înconjoară. Caută lideri care sunt plini de energie și care îi inspiră pe ceilalți. Caută pe cineva care îți arată că te prețuiește și care îți va stabili așteptări clare și apoi te va instrui și susține în munca ta. 

Fă ceea ce îți place 

De asemenea, te poți asigura că vei fi fericit la locul de muncă și prin identificarea unor responsabilități care să se potrivească cât mai mult cu ceea ce îți place să faci. Este un mit faptul că poți găsi un loc de muncă pe care să-l iubești în fiecare minut. În schimb, vei reuși să găsești fericirea dacă ceea ce trebuie să faci îți place cu adevărat. 

Aprecierea la locul de muncă 

O altă cheie a fericirii este să simți că munca ta contează. 

În timp ce îți evaluezi următorul post, gândește-te la modul în care responsabilitățile tale ajută echipa, organizația, clienții sau comunitatea. Alege oportunități în care există claritate cu privire la importanța rolului în cadrul organizației și în care poți vedea imaginea de ansamblu și modul în care aduci o contribuție unică la aceasta. 

Găsește un loc de muncă în care să te dedici și să dai tot ce ai mai bun. Și caută angajatori care să aibă o cultură a aprecierii și recunoașterii. 

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite