Cum să îți protejezi casa de spărgători. O fostă hoață dă detalii importante despre felul în care trebuie să îți păzești agoniseala VIDEO

0
Publicat:

O fostă infractoare reabilitată oferă sfaturi despre cum să îți protejezi casa de furturi, evidențiind elementele pe care le căuta pentru a determina dacă o locuință ar fi fost bună de jefuit sau nu.

Vremea mohorâtă este cea mai bună pentru spargerea unei locuințe
Vremea mohorâtă este cea mai bună pentru spargerea unei locuințe FOTO arhiva Adevărul

Jennifer Gomez a fost închisă între 2011 și 2020 pentru furt, iar pe contul ei de TikTok, unde are aproape 100.000 de urmăritori, se descrie ca fiind o fostă „hoață".

Într-un videoclip recent, ea a enumerat ce căuta la o casă pe care intenționa să o jefuiască, pentru a determina dacă era „o locație bună", scrie Bussines Insider.

Hoții verifică starea vremii

Primul lucru pe care îl făcea Gomez era să verifice starea vremii. „Verificam vremea cu câteva zile înainte pentru a alege o zi bună pentru furt", a declarat ea. Într-o zi însorită, oamenii sunt mai mult pe afară, plimbându-și câinii sau copiii și făcând exerciții, așa că ea căuta case mai izolate și mai departe una de alta.

Într-o zi ploioasă, avea mai multe opțiuni. „Era cel mai bun scenariu", spune ea. „Pentru că în acele condiții meteorologice, oamenii nu doar că nu stau pe afară, dar nici nu te vor urmări”.

Oamenii nu tind să se uite pe fereastră când vremea este mizerabilă, a adăugat Gomez, și chiar dacă ar face-o, probabil că nu ar putea să vadă foarte bine. „Cu cât era mai urât afară, cu atât mai bine pentru mine", spune ea.

Cea mai bună oră pentru spargeri

Următorul factor pe care îl lua în considerare era ora. Se trezea la ora 5 dimineața pentru că știa că majoritatea oamenilor, cu excepția părinților care stau acasă, ar fi plecat din casă până la ora 8 dimineața. Între orele 8 și 11 dimineața era "momentul de vârf" pentru jaf, spune Gomez.

Gomez spune că era atentă și la sistemele de securitate. În loc să o descurajeze, prezența unuia îi indica faptul că există ceva valoros și care merita furat înăuntru.

Ea a spus că în Florida, de unde este ea, poliția ar fi sunat acasă dacă alarma era declanșată și dacă nimeni nu ar fi răspuns, ar fi trimis ofițeri. Dar acest lucru consuma mult timp al poliției, așa că regulile s-au schimbat. Începând cu anul 2006, dacă poliția sau compania de alarmă nu reușește să ia legătura cu proprietarul casei, nimeni nu va interveni la proprietate. „Iar eu știam asta”, spune Gomez.

Așa că aștepta să se declanșeze alarma, apoi știa că dacă proprietarul era contactat, avea aproximativ 10-15 minute înainte ca polițiștii să apară. „Pentru mine, era tot ce aveam nevoie", spune ea. „Așa că tot ce trebuia să mă asigur era că există o fereastră suficient de joasă unde aș putea folosi uneltele pe care le aveam."

Gomez avea unelte pentru tăierea sticlei, inclusiv mănuși, un ciocan și un dispozitiv de aspirare pentru a scăpa de sticla tăiată.

Animalele de companie, „complicii” spărgătorului

Următorul lucru pe care îl căuta era un semn că în casă există animale de companie, pentru că cei bogați adesea lăsau animalele să se plimbe liber. „Motivul pentru care era important să știi că există un animal care se plimbă prin casă era pentru că atunci știam că senzorii de mișcare pentru sistemul de alarmă erau probabil dezactivați", mai dezvăluie ea.

Alte lucruri de pe lista lui Gomez erau încălțămintea cu o mărime mai mare sau mai mică în cazul în care lăsa o amprente, iar întotdeauna își lega părul și purta halate medicale.

Căutam case care aveau un gard din spate destul de înalt, nu un gard din plasă de sârmă, ci ceva care să mă poată ascunde, cu o ușă pe care puteam să o deschid, sau pe care aș fi putut să mă cațăr", spune femeia. „Și preferam ca gardurile sau porțile din spate să fie aproape de un drum principal, sau cel puțin să fiu într-o fundătură sau ceva de genul acesta."

Ea căuta și tufișuri sau arbuști, astfel încât să aibă multe locuri unde să se ascundă.

Prosioniștii nu fură lucruri de valoare sentimentală

Gomez viza „marii șefi" și „adevărata clasă superioară", - oameni care puteau înlocui cu ușurință ceea ce fura. „Nu aveau neapărat nevoie de acele lucruri. Aveau o mulțime de bani. Aveau asigurare pentru proprietate", spune ea. "Și încercam să mă feresc și de lucrurile care arătau ca niște moșteniri, dar să fim sinceri. Eram hoață. Deci nu e ca și cum aș fi făcut un favor cuiva."

Gomez a spus că simte „o remușcare și un regret enorm" pentru tot ceea ce a făcut atunci. A spus că nu își „glorifica" deciziile, dar voia să-i facă pe oameni conștienți de starea ei de spirit în timp ce spărgea case.

Doar vă spun cum era viața mea pentru că poate va ajuta pe cineva", a spus ea.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite