Ce trebuie să pui neapărat în bradul de Crăciun. Două obiecte de neratat, ce simbolizează

0
Publicat:

Împodobirea bradului de Crăciun este una dintre cele mai iubite datini. Din plastic sau natural, miniatural sau imens, acesta nu lipsește din nici o casă. Există însă două obiecte care trebuie așezate neapărat în el.

În brad trebuie așezate dpuă obiecte importante: steaua și îngerașul FOTO Shutterstock
În brad trebuie așezate dpuă obiecte importante: steaua și îngerașul FOTO Shutterstock

Alături de instalații luminoase, globuri și alte decorațiuni interesante, din bradul de Crăciun nu trebuie să lipsească steaua din vârf și îngerașii. Obiceiul împodobirii bradului de Crăciun simbolizează dragostea infinită a lui Hristos pentru omenire.

 În același timp luminițele pomului reprezintă stelele din paradis, iar steaua din vârful bradului este identificată cu steaua de la Betleem, urmată de cei trei magi în căutarea copilului Iisus. Nu în ultimul rând, pomul de Crăciun reprezintă viața și lumina infinită, prin acele pomului care sunt îndreptate în sus, către ceruri.

Îngerii, un rol important

În mod tradițional bradul este decorat cu o stea, iar originea acestei tradiții este la fel de veche pe cât este și Craciunul. Steaua din vârful bradului reprezintă Steaua de la Betleem, steaua pe care cei Trei Magi au urmat-o pentru a găsi locul în care s-a născut Isus.

Încă de la începutul tradiției creștine a bradului de Crăciun, îngerii au jucat un rol important. Arhanhelul Gabriel i-a spus Fecioarei Maria că ea va fi mama lui Isus Hristos. Apoi un alt înger l-a vizitat pe Iosef în vis ca să îi spună că va juca rolul tatălui lui Isus pe pământ. Mulți îngeri au aparut pe cerul Bethleemului pentru a anunța nașterea fiului Domnului: Isus.

Cum se împodobește corect

Dacă nu știi cum se împodobește bradul și care sunt pașii corecți, nu trebuie decât să ții cont de câteva reguli. Cu siguranță vei obține cel mai frumos pom de Crăciun pe care l-ai avut până acum.

După ce ai fixat bradul în suportul lui, respectă următorii pași:

1. Aranjează instalația luminoasă. Începe împodobirea de la baza pomului, având grijă să acoperi fiecare ramură mai groasă. Înconjoară bradul cu instalația într-un mod armonios. Alege modele de instalație care nu încarcă bradul, ci care oferă o notă deosebită. Nu uita că acest tip de ornament nu ar trebui să lipsească din bradul tău, pentru că el oferă tot farmecul.

2.    Adaugă beteala. Începe decorarea din partea de sus a bradului și adaugă mai multe obiecte de acest tip pe masură ce ajungi la ramurile de jos, unde copacul este mai bogat. De la beteala clasică până la cea fancy, există o mulțime de modele pe care le poți folosi. Lasă-le să atârne firesc pe ramurile lui și cu siguranță vei obține rezultatul dorit.

Conform tradiţiei, bradul se împodobeşte în Ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie. Nu contează cu ce anume îl decoraţi sau în ce culori, important este să puneţi în vârf o stea și pe ramuri câtețiva îngeri.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite