Ce preparat nu va mânca niciodată regele Charles. Este interzis în bucătăria regală

0
0

Despre regele Charles se știe că nu ia niciodată prânzul, dar, atunci când mănâncă, ce preparate îi plac și ce preparate nu va consuma niciodată?

Regele Charles a interzis un ingredient în bucătăria regală FOTO Profimedia
Regele Charles a interzis un ingredient în bucătăria regală FOTO Profimedia

Regele ia o pauză în fiecare zi, în jurul orei 13.00, dar nu pentru a mânca, ci pentru a face o plimbare. Potrivit lui Gordon Rayner, fost corespondent al Casei Regale, suveranul mănâncă mai târziu micul dejun, apoi preferă să lucreze. Monarhul consideră prânzul „un lux“ care îi răpește din timpul alocat muncii, potrivit lui Gordon Rayner.

Dacă regina Elisabeta a II-a nu mânca niciodată usturoi, ingredient interzis în meniurile familiei regale britanice, regele Charles are și el un aliment pe „lista neagră“. Acesta nu va mânca niciodată ficat de rață sau de gâscă, celebrul foie gras.

Ce mâncăruri îi plac regelui Charles

Considerat o delicatesă în întreaga lume, ficatul de rață a fost interzis de Charles încă de când era prinț, acum 14 ani. Acesta le-a impus bucătarilor săi să nu cumpere și să nu gătească acest ingredient. Decizia a fost salutată de organizațiile pentru protecția animalelor din întreaga lume, deoarece păsările sunt torturate și îndopate cu forța, pentru obținerea acestui aliment.

Fostul chef al familiei regale, Darren McGrady, a dezvăluit că regelui îi plac foarte mult ciupercile de pădure, ba chiar și-a instruit bucătarii unde să le caute pe domeniul de la Balmoral. „Îi plac ciupercile de pădure, odată am cules de la Balmoral niște hribi extraordinar de gustoși, pe care i-am adus la Palatul Buckingham și i-am gătit“, a spus Darren McGrady, care a precizat că suveranul preferă și „carnea organică de miel“.

În timpul vizitelor sale în România, Charles s-a delectat cu preparate săsești, care i-au plăcut foarte mult. Actualul rege a savurat mâncăruri simple la Viscri: de la ciorbe și tocănițe săsești, la deserturi facute în casă.

Magazin


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri