Ce-l face pe un om să fie sexy? Știința a dezlegat misterul: a face pe „durul“ crește dorința unei persoane

0
Publicat:

În fiecare an, revista People desemnează cel mai sexy bărbat în viață și, deși titlul vine adesea cu multe dezbateri, nu există nicio îndoială că Channing Tatum și Michael B. Jordan, dar și Patrick Dempsey, au mult mai mult sex-appel decât un bărbat obișnuit.

Actorul Patrick Dempsey, desemnat cel mai sexy bărbat în viață FOTO Profimedia
Actorul Patrick Dempsey, desemnat cel mai sexy bărbat în viață FOTO Profimedia

Cu toate acestea, sexualitatea nu este întotdeauna ceva la care poți apela doar uitându-te la cineva. Și există chiar și motive științifice în spate pentru care cineva ar putea fi considerat mai atrăgător decât o altă persoană. Iată ce știm despre ceea ce face ca un om să fie sexy, scrie Yahoo Life.

Este posibil să fi auzit că un mod de a considera atractivitatea cuiva este în funcție de cât de echilibrate sunt ambele părți ale feței sale. O teorie a fost că fețele simetrice ar putea indica o sănătate mai bună, făcându-ne astfel să considerăm în subconștient că acea persoană este mai potrivită pentru a ne transmite genele.

Cu toate acestea, cercetările efectuate de Universitatea Brunel din Londra în 2014 au sugerat că probabil că nu este așa și că este posibil ca oamenii să prefere fețele simetrice așa cum preferăm simetria în artă și design.

Dar există și un alt factor de luat în considerare. Conform cercetării din 2017 realizată de Universitatea Oakland din Michigan, bărbații heterosexuali erau mai atrași de fețele care erau considerate mai feminine, în timp ce femeile heterosexuale erau impresionate de figurile care păreau mai masculine. Acest lucru era adevărat chiar și atunci când fețele erau mai puțin simetrice, dar și mai puțin sănătoase ca aspect.  

Oamenii amuzanți sunt sexy

Poate exista un motiv amuzant pentru care tipi precum Paul Rudd și Ryan Reynolds au fost desemnați „Cel mai sexy bărbat în viață”. Un studiu din 2017 a constatat că oamenii amuzanți erau, de asemenea, considerați mai atractivi decât erau atunci când erau evaluați inițial de către cercetători, care la început nu erau conștienți de simțul umorului lor.

În schimb, aceeași cercetare a arătat că persoanele care au fost considerate a nu fi amuzante au fost, de asemenea, descrise ca fiind mai puțin atractive.

Genele tale pot fi sexy

Acest lucru poate fi adevărat cel puțin atunci când vine vorba de găsirea unui partener. Sara Seabrooke, co-fondator și director științific la Instant Chemistry, a declarat pentru Yahoo Life în 2016 că genele sistemului nostru imunitar contribuie la cât de atractivă fizic ni se pare o persoană. Acest lucru se datorează faptului că aceste gene contribuie la mirosul corpului nostru, iar "cu cât o persoană ne miroase mai bine, cu atât este mai probabil să fie compatibilă din punct de vedere biologic".

Pe lângă faptul că partenerii compatibili din punct de vedere biologic se găsesc reciproc mai atractivi, aceștia tind, de asemenea, să aibă o viață sexuală mai satisfăcătoare și o mai mare stabilitate în relația lor, a explicat Seabrooke.

A face pe durul este sexy - până la un punct

Cercetările de la Universitatea din Rochester, publicate în Journal of Social and Personal Relationships în 2020, au constatat că a face pe "durul" crește dorința unei persoane. O teorie este că oamenii doresc să se întâlnească cu cineva cu cea mai mare valoare de pereche posibilă, iar dacă cineva este un pic prea nerăbdător, acest lucru poate fi citit ca fiind disperat neatractiv.

Există, totuși, un echilibru delicat. Cercetările anterioare au constatat, de asemenea, că persoanele care credeau că potențialul partener este interesat de ele depun mai mult efort pentru a se revedea cu persoana respectivă, comparativ cu situația în care nu erau siguri de afecțiunea lor.

Cheia, conform coautorului studiului, Harry Reis, ar putea fi să te abții în ceea ce privește informațiile pe care le împărtășești despre tine pentru a crea un sentiment de anticipare - asta, spre deosebire de a părea dezinteresat sau arogant.

Trăsăturile surprinzătoare de personalitate care îi fac pe oameni sexy

Un sondaj realizat în 2015 pe 10.000 de bărbați și femei din întreaga lume a constatat că trăsături precum vulnerabilitatea, curajul, individualitatea și onestitatea au fost considerate foarte atractive. Ce trăsătură a fost clasată pe primul loc a depins de persoana intervievată. Europenii au ținut cel mai mult la compasiune, asiaticii au ținut cel mai mult la spiritualitate, iar australienii au considerat curajul cel mai semnificativ. Nord-americanii au considerat că ambiția este cea mai atractivă trăsătură.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite