Catalogul River Island, pro anorexie?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dimensiunile modelului asiatic au fost criticate dur. FOTO Facebook
Dimensiunile modelului asiatic au fost criticate dur. FOTO Facebook

Ultima colecţie a brandului River Island a iscat controverse pe pământ britanic şi nu numai din cauza manechinului de origine asiatică, ale cărui dimensiuni nu depăşeau mărimea zero, relatează publicaţia „Daily Mail“.

Piesele vestimentare stilizate de Georgia Hardinge, creaţii destinate modei cosmopolite, au fost ignorate de critici din cauza siluetei lipsită de forme a modelului.

Ideea de a promova o tânără anorexică în rolul de ambasadoare a brandului vine după o altă dezvăluire şocantă din industria modei. La începutul lunii aprilie,  Kirstie Clements, fostul editor al revistei „Vogue“, a povestit cum, pentru a-şi păstra formele, manechinele de top se îndoapă cu şerveţele.

Autoarea cărţii „The Vogue Factor“ (Factorul Vogue - n.r.) a mărturisit că nu a văzut vreodată ca un manechin să mănânce o masă întreagă pe parcursul a trei zile. După o astfel de perioadă, tinerele nu-şi mai puteau ţine ochii deschişi şi nu mai erau capabile să-şi menţină echilibrul.

Georgia Hardinge, tânără ambasadoare a brandului. FOTO Facebook

image

Decizia luată de retailerul britanic a fost dur criticată. „Ţinuta manechinului este respingătoare şi încalcă normele moralităţii“, a declarat un comentator jurnaliştilor.

Alături de catalogul cu piese vestimentare destinate sezonului cald, echipa de marketing a brandului a hotărât să realizeze şi un spot de promovare a colecţiei. Protagonista clipului are aceleaşi dimensiuni ca şi manechinul asiatic, semn că River Island păstrează rigorile impuse de o industrie dură.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite