Manechinele mănâncă şerveţele pentru a-şi păstra silueta, dezvăluie un fost editor de la „Vogue“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un manechin defilează pe podiumul de modă londonez, în 2011. FOTO Reuters
Un manechin defilează pe podiumul de modă londonez, în 2011. FOTO Reuters

Kirstie Clements, fostul editor al revistei „Vogue“, face o dezvăluire şocantă legată de regimul aliementar al modelelor de top. Tinerele de pe podiumurile internaţionale recurg la metode extreme pentru a-şi menţine siluetele, iar asta presupune, uneori, ca şerveţelele să ia locul alimentelor.

Pentru a-şi păstra dimensiunile impuse de o industrie dură, manechinele se îndoapă cu şerveţele, explică Clements în propria carte numită „Factorul Vogue“, potrivit publicaţiei „International Business Times“.

Editorul ediţiei „Vogue“ din Australia susţine că nu a vazut vreodată ca un manechin de top să mănânce o masă întreagă pe parcursul a trei zile. După o astfel de perioadă, tinerele nu-şi mai puteau ţine ochii deschişi şi nu mai erau capabile să-şi menţină echilibrul. 

„Atunci când un model australian se înfometa pentru a obţine un loc în prezentările desfăşurate peste Ocean, biroul de modă «Vogue» o numea «siluetă de Paris»“, punctează Kirstie Clements.

Deşi nu este pentru prima oară când industria modei este criticată, cartea lui Kirstie Clements reprezintă o acţiune curajoasă menită să dezvăluie modul în care funcţionează, cu adevărat, lumea trendurilor.

Coperta cărţii „The Vogue Factor“

image
Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite