„Casa Albă” a Indiei. Un milionar și-a construit un conac uriaș pe acoperișul unui zgârie-nori, dar nu va păși niciodată în el VIDEO

0
Publicat:

Un conac amplasat pe acoperișul unui zgârie-nori din orașul indian Bengaluru a atras atenția, nu doar datorită aspectului său neobișnuit, ci și pentru că este puțin probabil ca proprietarul acestuia să pună piciorul în el, relatează Daily Mail.

Conacul se întinde pe o suprafață de 40.000 de metri pătrați. Foto Captură video YouTube
Conacul se întinde pe o suprafață de 40.000 de metri pătrați. Foto Captură video YouTube

Clădirea cu două etaje, situată la o înălțime de peste 100 de metri, este construită pe acoperișul Kingfisher Towers și se întinde pe o suprafață de 40.000 de metri pătrați. 

Vila, în valoare de 20 de milioane de dolari, este situată în zona de birouri și magazine de  lux UB City.

Vijay Mallya, fiul fondatorului grupului United Breweries, Vittal Mallay, a părăsit India în luna martie a anului 2016, întrucât creditorii și organismele de anchetă au început să îl caute, după ce ar fi împrumutat sume uriașe de bani pe care nu le-a mai restituit niciodată. 

Mallaya, în vârstă de 67 de ani, contestă încă de la acea vreme acuzațiile, iar India a încercat să obțină extrădarea sa din Marea Britanie. 

Casa ar fi trebuit să dispună, printre altele, de o cramă, o piscină interioară încălzită și o piscină exterioară, precum și de un heliport, dar produsul finit a rămas învăluit în mister încă din momentul în care Mallya a anunțat că intenționează să își construiască casa de vis în 2010. 

Clădirea cu 34 de etaje găzduiește circa 81 de apartamente în trei blocuri. 

A deturnat milioane de dolari

În luna iulie a anului trecut, Mallya a fost condamnat la patru luni de închisoare pentru sfidarea instanței. Magnatul, al cărui imperiu includea o echipă de Formula 1, fabrici de bere, distilerii și o companie aeriană, a fost amendat cu 2.000 de rupii (circa 21 de lire sterline) fiindcă a transferat 40 de milioane de dolari către copiii săi, încălcând astfel ordinele judecătorești. 

Mallya a fugit în Marea Britanie din pricina acuzațiilor potrivit cărora a deturnat milioane de dolari din împrumuturile în valoare de 1,4 miliarde de dolari destinate Kingfisher Airlines pentru a cumpăra proprietăți și pentru a-și finanța stilul de viață luxos, în loc să le folosească pentru a susține compania aeriană. 

El a fost eliberat pe cauțiune după arestarea sa din luna martie a anului 2017. 

În anul 2020, încercările sale de a evita extrădarea s-au încheiat atunci când a fost respins ultimul apel la Înalta Curte, deși a rămas în Marea Britanie încă din acea perioadă.

Fiind întrebat despre extrădarea lui Mallya și a lui Nirav Modi, un alt miliardar indian căutat pentru spălare de bani și fraudă, ministrul Securității, Tom Tugendhat, a afirmat în luna august că Marea Britanie nu intenționează să devină un adăpost pentru cei care încearcă să se sustragă justiției. 

Tugendhat a mai spus că Guvernul britanic se angajează să extrădeze fugarii pentru a-i aduce în fața justiției și că colaborează cu Guvernul indian în cazurile lui Mallya și Modi. 

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite