Gândurile care-ţi pot schimba radical cursul vieţii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
andrei rosca

Gândul e motorul oricărei acţiuni. Trebuie să-ţi aduni curajul să priveşti către fricile adânc înrădăcinate care s-au transformat în scuzele pe care le vehiculezi în viaţa ta – scuze care au stat în calea schimbării şi care te-au blocat în anumite situaţii nefavorabile: jobul pe care-l urăşti, o relaţie toxică care îţi dăunează sau direcţia aia greşită despre care ţi-a zis altcineva că ar fi extraordinară pentru tine, dar s-a înşelat.

Acest unic pas constă în a trece de la scuze la acţiune în forţă, pentru că ne încurajează să ne recâştigăm controlul asupra vieţii. „Scuzele” sunt modalităţile în care ne permitem (sau ne „scuzăm”) să nu luăm măsuri curajoase, ne permitem să ignorăm sau să nu onorăm lucrurile pe care le simţim şi rămânem în situaţii pe care ne dorim cu disperare să le schimbăm. 

Atunci când vrem să renunţăm la scuze, provocarea e că, de cele mai multe ori, nu aveam capacitatea de a ne privi comportamentul în mod obiectiv şi de a realiza care sunt, de fapt, scuzele în spatele cărora ne ascundem. Ni se pare că raţionamentele noastre sunt perfect justificabile şi considerăm că n-avem de ales decât să rămânem în aceste situaţii, în acele relaţii şi cariere dăunătoare şi care ne fac teribil de nefericiţi, conform unui articol de pe thriveglobal.ro

Andrei Roşca, change strategist, care ne-a explicat, în emisiunea Adevăr… sau întâmplare, cele mai interesante mituri despre schimbare. Este adevărat că angajaţii români petrec în medie patru ani la acelaşi loc de muncă? Andrei Roşca ne-a lămurit că, tehnic vorbind, după doi ani petrecuţi la acelaşi job, începi să pierzi bani şi ideal ar fi să faci o schimbare la acest interval de timp. Se pot oamenii schimba? Andrei ne-a lămurit: ”Ar fi trist să nu ne putem schimba. Ne putem schimba oricând, doar că nu suntem întotdeauna dispuşi să şi plătim preţul pentru schimbare. 

Există o problemă de setare mentală la majoritatea oamenilor, care au impresia că modul în care au fost formaţi iniţial o să-i ţină pe loc şi nu le va permite să facă anumite lucruri. Se poate schimba oricând chestia asta, dacă ne pasă suficient de tare”. 

Urmăreşte întreaga emisiune Adevăr... sau întâmplare, un concept Thrive Global difuzat pe Magic TV şi pe YouTube Magic FM România, pentru înţelege motivele pentru care suntem atât de reticenţi la schimbare şi care sunt paşii pe care trebuie să-i facem pentru a ne recăpăta curajul. 

Şi nu uita să te abonezi pe canalul YouTube Magic FM România pentru a urmări toate emisiunile Thrive Global şi citeşte thriveglobal.ro pentru a fi la curent cu ultimele articole.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite