FOTO Noua modă care cucereşte Europa: fitnessul pe tocuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Daily Mail
FOTO Daily Mail

În sălile de fitness nu se mai poartă pantofii sport. Tot mai multe femei fac acum exerciţii fizice pe tocuri. Ce spun medicii despre această modă?

Tot mai multe femei au început să facă exerciţii fizice încălţate cu pantofi cu toc după ce au observat că este o metodă foarte bună de a-şi tonifica muşchii fesieri şi coapsele. ”Moda” a început în Statele Unite şi a ajuns apoi în Marea Britanie, având potenţialul de a cuceri Europa.

Victoria Beckham este una dintre celebrităţile care au adoptat această metodă. Vedeta a publicat recent pe contul său de Twitter o fotografie în care era încălţată cu pantofi stiletto, cu tocul de 13 centimetri, mergând pe o bandă de alergat.

„A avut rezultate în cazul meu. Cel mai bun exerciţiu pe tocuri este pe drum înclinat, pentru că lucrez astfel muşchii picioarelor, chiar şi pe cei mici. Vei simţi durere în zone în care nu o simţi când faci exerciţii normale. Rezultatele sunt uimitoare”, mărturiseşte Nikki, instructor de fitness pe tocuri.

image
image

Medicii dezaprobă moda

Reticenţa medicilor ortopezi vizavi de tocuri este cunoscută, aceştia avertizând că ele scurtează tendonul lui Ahile şi pun presiune pe discurile intervertebrale. 

„Sportul pe tocuri este o idee nebunească şi ridicolă. Îţi «stresezi» picioarele pentru că lucrezi muşchii într-o poziţie anormală. Poţi face bătături şi îţi poţi distruge articulaţiile. Toată presiunea din timpul exerciţiilor va face o mare defavoare genunchilor, şoldurilor, gleznelor şi spatelui tău”, spune Tim Allardyce, adăugând că acest tip de exerciţii poate provoca daune grave la nivelul coloanei.  

Întrebat despre rezultatele exerciţiilor pe tocuri asupra siluetei, medicul a recunoscut că muşchii se lucrează mult mai bine astfel, dar cu menţiunea că sănătatea este mai importantă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite