Ce exerciţii fizice provoacă femeilor orgasm

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Daily Mail
FOTO Daily Mail

Dacă ai nevoie de o motivaţie să mergi la sală, poate plăcerea sexuală va constitui un argument destul de puternic: află că în jur de 15% din femei au orgasm atunci când fac anumite tipuri de exerciţii fizice.

Orgasmul indus de exerciţiile fizice sau „coregasmul”, cum mai este numit, se întâmplă destul de frecvent femeilor care fac sport, ba chiar şi celor care fac plimbări într-un ritm mai alert.

Un studiu recent condus de cercetătorii de la Universitatea din Indiana susţine că majoritatea exerciţiilor fizice care induc orgasmul se desfăşoară cu ajutorul barelor şi al funiilor, pe bicicletă sau prin ridicarea greutăţilor. ”Mai precis, orice exerciţiu care presupune incordarea abdomenului ajută în acest sens”, precizează Ahmed Zambarakji, care a investigat mecanismele prin care se pot atinge culmile plăcerii prin exerciţii fizice.

image

Exerciţiile cele mai bune pentru a atinge ”coregasmul” se pare că sunt abdomenele. 45% din femeile care au experimentat plăcerea când făceau sport au avut orgasm în timpul exerciţiilor abdominale, 26,5% în timpul ridicării de greutăţi, 20% după yoga, 15,8% în timp ce erau pe bicicletă şi 13,2% în timpul şedinţelor de alergat.
 

Un procent norocos de 9,6% a declarat că a experimentat orgasmul în urma unei simple plimbări mai alerte, iar 40% din femei au declarat că au avut norocul de a experimenta  „coregasmul” de peste zece ori.

Nu toate femeile sunt, însă, la fel de norocoase. Multe nu reuşesc să atingă orgasmul nici măcar în dormitor, cu partenerul.

„Rezultatele sunt foarte interesante, ele sugerează că orgasmul feminin nu este neapărat rezultatul unui act sexual, ci poate fi un eveniment pur psihologic”, declară Debby Herbenick, co-autoarea studiului.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite