Articol publicitar

Evoluţia ţigărilor electronice de-a lungul timpului

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
tigari electronice

Ţigările electronice reprezintă un accesoriu din ce în ce mai popular şi, conform studiilor, un înlocuitor sănătos al ţigărilor clasice. Însă ştiai că istoria ţigărilor electronice a început acum mai bine de 10 ani? În continuare, îţi prezentăm o scurtă istorie a ţigărilor electronice.

Cum a început totul

Ţigara electronică este „opera” unui farmacist din China, pe nume Hon Lik. După ce tatăl său, mare fumător, a murit de cancer la plămâni, acesta s-a hotărât să ofere fumătorilor înrăiţi o alternativă mai puţin periculoasă. Ţigara electronică a ieşit pe piaţă în 2003, sub denumirea de „Ruyan”, ceea ce înseamnă „seamănă cu fumatul”.

Chiar despre asta era vorba: ţigara electronică era un dispozitiv cu un înveliş metalic, alimentat cu baterii şi care elimină un abur (vapor) în loc de fumul toxic de tutun. Nu e de mirare că acest dispozitiv a devenit din ce în ce mai popular, astfel că la începutul anului 2006 a fost introdusă în Europa, iar în perioada 2006-2007, şi în Statele Unite ale Americii.

Au urmat numeroase studii care aparent negau lipsa efectelor negative şi a pericolelor pe care le prezintă ţigările electronice. Astfel, în 2008, cei de la Ruyan au finanţat un studiu derulat de Health New Zealand – în urma unei analize cantitative, s-a descoperit că elementele carcinogene şi chimice sunt sub nivelul considerat periculos. Astfel, ţigările electronice devin mult mai puţin periculoase decât cele clasice, pe bază de tutun. Doza de nicotină din ţigara electronică nu afectează sănătatea, astfel că ţigara electronică devine o alternativă sănătoasă la fumat.

În urma creşterii continue a popularităţii ţigărilor electronice, au apărut şi state care au interzis importul ţigărilor electronice. Totuşi, tot mai multe studii afirmă că ţigările electronice reprezintă o alternativă sănătoasă şi lipsită de pericole pentru fumatul toxic al tutunului.

Evoluţia dispozitivelor

Dispozitivele au evoluat şi ele de-a lungul timpului.

Iniţial, dispozitivele erau pornite pe baza unor baterii care nu îi mulţumeau pe consumatori. Ulterior, în 2008, s-a lansat ţigara de tip şurubelniţă, cu o baterie mai mare şi un întrerupător manual. Astfel, ţigările electronice le-au oferit consumatorilor mai multe posibilităţi în a le personaliza, de la baterii la e-lichidul folosit. Din 2009 s-au introdus atomizoarele 510 şi bateriile de tip eGo. Modelul a devenit, în scurt timp, foarte popular.

La sfârşitul anului 2010 s-a introdus pe piaţă atomizorul eGo, care pe lângă bateria eGo şi atomizorul 510, oferea consumatorilor şi posibilitatea de reumplere a lichidului.

Anul 2012 a venit cu o nouă schimbare: au apărut clearomizoarele. Acestea presupun un element din plastic  sau sticlă, care dispun de o rezistenţă (elementul care primeşte curent de la baterie şi încinge lichidul) ce se poate înlocui, fără a mai fi nevoie să achiziţionaţi un atomizor întreg de fiecare dată când acesta se ardea.  Aceste modele au devenit cel mai bine vândute de pe piaţă.

Cu timpul, au apărut şi alte schimbări: există modele care permit reglarea voltajului sau a wattajului, sau modele care permit încărcarea printr-un cablu USB .

De asemenea, multe dintre noile modele dispun şi de ecrane OLED care vă indică toate variabilele ce intervin în timpul vapatului, cum ar fi tensiunea, puterea, rezistenţa, bateria, durata inhalărilor, numărul de inhalări.

 De altfel, s-a lucrat mult şi la dezvoltarea lichidului. În prezent, acesta a ajuns să fie ales pe baza a 3 caracteristici: aroma, tăria, şi tipul lichidului.

Ce îţi oferim

Pe http://tigaraego.com/, îţi oferim cele mai diverse tipuri de dispozitive şi e-lichide. Găseşti modele clasice, cum ar fi setul de ţigară electronică Kanger T2 Black 1100 mAh (foto sus). Cu acest model poate începe orice „fan” al tutunului, pentru a testa ţigările electronice.

Găseşti şi modele moderne, cum ar fi moduri electronice sau mecanice (dispozitive performante pentru vapat, care vin la pachet cu accesorii pentru servisarea de către client), precum Joyetech Evic VT Orange (foto stânga), sau clearomizoare servisabile de ultimă generaţie, precum Kanger SubTank Mini OCC (foto dreapta).

tigarile electronice

în magazinele noastre puteţi sta de vorbă cu un personal experimentat şi pasionat de tehnologia ţigărilor electronice, care vă poate ghida spre dispozitivul care se potriveşte cel mai bine pentru dumneavoastră, puteţi testa o gamă largă de baterii, atomizoare, MOD-uri şi lichide, şi vi se pot oferi sfaturi despre cum să vă lăsaţi de fumatul nociv folosind ţigara electronică.

Renunţă la fumatul dăunător de tutun şi orientează-te către ţigările electronice! Piaţa este în continuă dezvoltare, iar dispozitivele sunt din ce în ce mai complexe, dar practice şi uşor de folosit! Cercetează produsele disponibile pe site-ul TigaraEgo, şi fă o alegere sănătoasă!

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite