Cum schimbă machiajul felul în care sunt percepute femeile?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un neurocercetător din Franţa a studiat felul în care reacţionăm atunci când ne aflăm în faţa unor chipuri aranjate cu ajutorul machiajului. Rezultatele au arătat că cele câştigate sunt, de fiecare dată, femeile care apelează la cosmetice pentru a-şi asunde micile imperfecţiuni


Rujul, fondul de ten, pudra sau rimelul sunt adevărate arme de manipulare care ar trebui să facă parte din arsenalul de zi cu zi al femeilor. La rândul lor, tot mai mulţi bărbaţi moderni au descoperit avantajele acestor produse şi nu se sfiesc să folosească o pudră sau un baton corector pentru a fi prezentabili.

Omul de ştiinţă francez Arnaud Aubert a studiat modul în care suntem influenţaţi să emitem judecăţi de valoare atunci când aveam în faţa ochilor o femeie care a apelat la magia din trusa de cosmetice şi o alta care preferă naturaleţea.

Aranud a luat în considerare aşa-numita atractivitate socială, care se rezumă la felul în care suntem evaluaţi în funcţie de aspectul fizic, mai exact în funcţie de triunghiul social care se conturează între zona ochilor şi a gurii. Conform cercetărilor, se pare că imperfecţiunile tenului acţionează ca un fel de bruiaj asupra creierului, ceea ce face ca o persoană nemachiată să fie dezavantajată spre deosebire de momentul în care aceeaşi persoană apelează la machiaj.

Coşurile „bruiază” informaţia socială 

„Toată informaţia socială este concentrată în centrul chipului. Dacă tenul prezintă imperfecţiuni, cum este şi cazul banalelor coşuri, creierul procesează mai lent informaţia şi datele sociale au un impact mult mai scăzut”, a explicat Arnaud Aubert pentru Sunday Times.

Ca rezultat, se pare că femeile care obişnuiesc să se machieze sunt considerate mai competente, de încredere, agreabile şi atrăgătoare, spre deosebire de cele care nu folosesc trucuri de înfrumuseţare. Chiar dacă pare superficial, atunci când utilizează machiajul femeile au şanse mai mari să promoveze la locul de muncă, dar şi să aleagă din mai mulţi potenţiali parteneri.

Doamnele şi domnişoarele care folosesc machiaj în exces au de pierdut la capitolul încredere, dar tot se bucură de mai multă trecere în faţa celor din jur decât competitoarele nemachiate. 
„Un chip machiat poate fi asemănat cu o carte de vizită, de vreme ce este primul loc unde ne uităm atunci când încercăm să culegem informaţii despre o persoană”, a subliniat neurocercetătorul. Acesta a atras atenţia că exagerările cosmetice, cum ar fi genele flase purtate la locul de muncă sau machiajul prost aplicat acţionează, de asemenea, ca un bruiaj asupra privitorilor, ceea ce face ca mesajul primit să fie influenţat în mod negativ.

Citiţi şi:

FOTO Manechinul-cameleon: tânăra care a renunţat la plete şi machiaj ca să prezinte modă masculină

FOTO Atenţie, bărbaţi! Ce face machiajul din femei

Tratamente ciudate de înfrumuseţare la care apelează celebrităţile

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite