De ce aşteaptă femeile patru săptămâni până să apară nemachiate în faţa lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În medie, o femeie aşteaptă cel puţin patru săptămâni până să-şi dea „jos masca” în faţa noului prieten, potrivit „Daily Mail”. Iar afişarea imaginii naturale este considerat a fi un pas serios către o etapă superioară a relaţiei.

Un studiu realizat pe 2.000 de femei singure a arătat că acestea se simt mult mai puţin atrăgătoare, încrezătoare şi mult mai vulnerabile când nu sunt machiate. Iar şase din zece femei aşteaptă până se asigură că noul partener le place îndeajuns de mult încât să-şi permită această „libertate”.

Din cauza acestei atitudini, majoritatea femeilor sunt dispuse să se trezească în mijlocul nopţii pentru a-şi retuşa machiajul sau să se scoale cu mult înaintea partenerului, pentru a se aranja.

Studiul mai arată că nouă din zece femei vor un bărbat care să le găsească frumoase şi să vadă că sunt mereu aranjate şi puse la punct. O femeie petrece, în medie, în jur de 40 de minute înainte să se întâlnească cu noul prieten, asigurându-se că totul arată perfect.

Şase din zece femei sunt extrem de atente cu noul partener prin preajmă şi au grijă, în permanenţă, să nu fie văzute fără machiaj.

Dar adevărul trist descoperit de studiu este faptul că o treime din femei sunt convinse că dacă sunt văzute fără machiaj la începutul relaţiei, atunci sigur nu va duce nicăieri.

O parte din acestea cred chiar că noul partener ar fi şocat de diferenţa dintre realitate şi imaginea cosmetizată de care au parte la început.

Aceeaşi treime consideră că n-ar avea succes la bărbaţi dacă ar apela doar la înfăţişarea naturală. Regulile se aplică şi în cazul colegilor de muncă, şefului sau un fost iubit.

„Este nevoie de timp pentru ca o femeie să se simtă confortabilă cu noul partener, iar trusa de machiaj este folosită ca un scut”, a spus Sarah Sharp, purtătorul de cuvânt al companiei Superdrog.

„Cercetările arată că multe femei se machiază nu doar pentru a se simţi mai atractive, ci pentru că le oferă încrederea de sine necesară pentru a proiecta imaginea dorită”, a continuat aceasta. „Multe femei consideră acest pas, al afişării imaginii naturale, ca un pas către o treaptă superioară a relaţiei, în care se expun complet”, a spus Sharp. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite