Cum să-ţi faci patul dimineaţa: 7 greşeli de evitat dacă vrei să dormi mai bine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
lovedeco

Imaginează-ţi că e ora trei noaptea şi încerci să te odihneşti. Dar în schimb te tot foieşti în aşternuturi şi te baţi cu cearşeaful care ţi s-a înfăşurat pe glezne. Unul dintre motivele pentru care nu poţi avea un somn odihnitor este că ţi-ai făcut greşit patul, sau nu ţi l-ai făcut deloc.

Regula numărul unu pentru o viaţă mai fericită şi organizată este destul de simplă: fă-ţi patul. Dar, ca să te odihneşti bine nu-i de ajuns doar să ai salteaua potrivită şi să dormi în poziţii confortabile, ci contează şi modul în care îţi aranjezi patul. Pe principiul cum îţi aşterni, aşa dormi. Uite care care sunt cele mai comune greşeli pe care le faci şi cum să le eviţi.

1. Nu pui corect cearşaful cu elastic pe pat

lovedeco

 Cumpără cearşafuri potrivite pentru grosimea saltelei

Pare că ăsta este unul din misterele vieţii: cearşaful cu elastic nu prea vrea să stea fixat pe saltea. Scenariul cel mai rău posibil e să ai un somn super sensibil şi să te trezeşti de fiecare dată când se mişcă. Asta se poate întâmpla din două motive:

Îl pui greşit. Întoarce cearşaful pe dos. Unul dintre colţuri are o etichetă cusută în interior. Ca să fie cât mai bine fixat, partea cu eticheta trebuie să fie pusă pe colţul stâng inferior al saltelei. Stânga ta când stai în pat, culcată pe spate.

Nu se potrivesc colţurile cearşafului cu salteaua. Saltelele sunt de diverse grosimi, iar adâncimea colţurilor cearşafului cu elastic variază şi ea. Dacă cearşaful nu are destulă adâncime la colţuri, o să alunece de pe saltea. Soluţia este să-ţi măsori salteaua ca să ai mărimea exactă pentru cearşaf şi să-ţi cumperi unul care să se potrivească perfect.

Continuarea articolului, aici.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite