Cum îţi antrenezi creierul pentru a putea atinge succesul: „Fii atent cu cine îţi petreci timpul, pentru că devii un produs al mediului tău“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un antrenor al minţii din Sidney, cu peste zece ani de experienţă şi numeroşi clienţi importanţi din lumea sportului, este de părere că oamenii trebuie să-şi antreneze mintea pentru a putea atinge succesul.

Cu toţii suntem familiarizaţi cu termenul de antrenor de fitness, însă cum vi se pare ideea existenţei unui antrenor care să vă ajute să atingeţi potenţialul mental maxim? Oamenii care au înţeles deja cât de important este să lucrezi la formarea minţii pentru a reuşi atingerea obiectivelor văd antrenarea psihicului ca o reţetă pentru atingerea succesului, scrie news.com.au.

Jacob Galea este un antrenor al minţii, din Sydney, care are o experienţă de peste 10 ani, fiind mentorul a sute de oameni dornici să-şi consolideze capacitatea mentală pentru atingerea succesului. 

Meditaţia şi practicarea Tai-Chi-ului, parte din reţeta succesului

„Dacă te uiţi la un atlet care a ajuns la Jocurile Olimpice, el lucrează cu un antrenor în fiecare zi“, spune Galea. În timp ce accentul este adesea pus pe pregătirea fizică a unui sportiv, s-a dovedit ştiinţific faptul că el trebuie să treacă de multe bariere psihologice pentru a avea succes. Pentru a-ţi atinge potenţialul maxim şi a-ţi stabili obiectivele, Galea recomandă meditaţia şi practicarea Tai-Chi-ului (practică dinamică pentru vitalitate, echilibru şi focus). Totodată, îşi atenţionează clienţii să fie foarte atenţi cu privirea la petrecerea timpului în preajma oamenilor negativi. „Fii atent cu cine îţi petreci timpul pentru că devii un produs al mediului tău. Fii selectiv cu privire la ce asculţi şi citeşti, înconjoară-te de lucruri care te inspiră“, spune antrenorul.

„Distează-te mai mult şi scoate copilul interior la suprafaţă!“

Un alt sfat important este să te distrezi cât mai mult şi să scoţi copilul interior la suprafaţă. În timpul sesiunilor de antrenament, Galea foloseşte tehnici cum ar fi meditaţia, vizualizarea şi chiar hipnoterapie, care deşi au primit numeroase critici, au avut mare succes, printre clineţii antrenorului numărându-se angajaţi ai unor corporaţii importante.

Galea a început primul antrenament cu oameni care practicau arte marţiale înainte de a atrage celebrităţi şi sportivi internaţionali, clienţi precum Dale Moss, Sydney Swans şi Brandon O'Neill. Prin tehnicile sale, antrenorul i-a ajutat pe aceştia să renunţe la convingerile limitative şi să devină conştienţi de potenţialul pe care îl au.  

Vorbind despre beneficiile antrenării minţii, bărbatul spune că această practică a fost descoperită din cele mai vechi timpuri, oamenii de ştiinţă redescoperind tehnica şi punerea ei în practică. Conform antrenorului, a fost demonstrat că meditaţia ajută la eliminarea anxietăţii, a stresului, îi poate scăpa pe oamnei de dependenţe şi dureri, îmbunătăţeşte imunitatea şi chiar încetineşte îmbătrânirea.

Stil de viață


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri